PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aranda i Ten, guanyadors del concurs de poesia Miquel Martí i Pol

La Llacuna també acull un recital musical de JUR i Lluís Cartes

Per El Periòdic

Els premiats del 25è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol.
Els premiats del 25è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol. | Govern d\'Andorra

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va lliurar dissabte al vespre els premis del 25è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol organitzat per l’àrea de Lectura Pública i Biblioteques. En l’edició d’enguany es van presentar un total de 15 poemes i 14 reculls.

Pel que fa a la categoria Poema, el jurat va atorgar el primer premi, dotat amb 300 euros, a La versió més íntima de nosaltres d’Elena Aranda Martínez, pel ritme i l’originalitat en el diàleg de dues veus poètiques, segons el veredicte final. L’obra va destacar pel treball en la concisió del text, el qual diu molt en poques paraules. En aquesta mateixa categoria, el jurat va concedir un accèssit a l’obra Somni perible de Meritxell Pons Calderón pel tractament d’un tema poc habitual com el del sexe, mitjançant un llenguatge ric en recursos retòrics.

Amb relació a la categoria Recull, l’obra guanyadora, dotada amb 1.200 euros, va ser per a Pedra, paper, tisora, de Jaume Ten Utesà. El jurat va destacar el treball d’introspecció en l’escriptura en forma de sonets que mostra el recull. També va destacar el mèrit de l’ús d’una forma estròfica difícil, però amb un ritme fresc i dinàmic, i amb un vocabulari ric en metàfores.

El jurat va atorgar dos accèssits, el primer, a l’obra Nàufrag, que pertany a Albert Ruiz Feijóo, perquè, amb una mirada cinematogràfica, es tracta d’un relat ric en recursos poètics d’un naufragi real i vital, una crida a les segones oportunitats. El segon accèssit, en la categoria de Recull, va ser per Montserrat Cobo Vizcaín. L’obra sense títol, i sota el pseudònim Joaquima, mostra una veu que pren nota de temes com l’amor, la maternitat i el pas del temps amb una mirada poètica allunyada i personal a parts iguals. Els accèssits que es van concedir, estaven conformats amb un lot de llibres cadascun. Fent referència al jurat d’aquesta edició, aquest va estar compost per Roser Calvo Mayor, David Esteve Mortés i Josep Enric Dallerès Codina.

Posteriorment, a l’entrega de premis, la sala d’actes del Centre Cultural la Llacuna també va acollir un recital musical i poètic a càrrec de JUR i Lluís Cartes, organitzat pel Departament de Promoció Cultural del Govern i en col·laboració amb l’ambaixada francesa a Andorra i la Scène Nationale de Foix et de l’Ariège. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT