PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nova mentalitat

El MoraBanc busca la bona dinàmica per afrontar un dels partits més importants el que resta de temporada

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta la cistella davant la defensa de l'Hereda San Pablo Burgos en el partit d'anada.
Miller-McIntyre intenta la cistella davant la defensa de l'Hereda San Pablo Burgos en el partit d'anada. | acb Photo / B. B. Hojas

Si el partit contra el Coosur Reial Betis del cap de setmana passat ja va ser una final pel MoraBanc, amb la derrota patida en aquest mateix duel, ara contra l’Hereda San Pablo Burgos la importància de guanyar s’ha duplicat. Els tricolor necessiten a qualsevol preu la victòria si no volen posar més d’un peu i mig a la LEB Or.


Dels cinc partits que resten de temporada, els del Principat haurien de puntuar, mínim, en tres d’ells, i esperar el que facin els rivals directes per la salvació. No obstant això, l’acabat d’arribar a la banqueta, Òscar Quintana, no vol treure la calculadora: «He viscut l’experiència de descendir amb 13 victòries a l’ACB, i tot i que 11 sigui una referència, no és cert que ens acabi valent».


El missatge al vestidor ha estat clar, segons va explicar Quintana. «Totes les nostres energies han d’estar enfocades en el partit contra el Burgos. No hi ha res més enllà», va dir el tècnic, mentre afegia que, arran de les possibilitats de fer un bon paper a l’EuroCup, el partit contra Gran Canària només serà «una prova, en la qual un equip molt bo com és el Gran Canària vindrà a entrenar amb nosaltres, perquè està clar que la competició europea, ara mateix, no és cap prioritat tenint en compte la situació a l’ACB».


El MoraBanc arriba amb la cita amb la moral pels núvols després de tornar a conèixer la victòria (que feia setmanes que no es veia al Poliesportiu). Ho va fer davant el Buducnost el passat dimarts, assolint el passi als quarts de final de l’EuroCup, en el debut de Quintana a la banqueta tricolor. El mateix entrenador va voler fer referència a la segona meitat d’aquest duel, que «haurà de servir-nos de referència del que volem ser», però que, tanmateix, es necessitarà «una concentració i intensitat molt superior, i desplegar-la en molts més moments del partit si volem guanyar al Burgos».


Sobre la possibilitat d’aconseguir la permanència a l’ACB, el pivot Babatunde Olumuyiwa es va mostrar sincer davant la qüestió: «Definitivament és possible. Serà fàcil? No. Tothom ho sap, però venim amb ganes». El de Serra Lleona va fer incís en la importància de mantenir «la ment fresca» i, sobretot, comptar amb l’alè de l’afició. Aquest mateix tema va ser destacat també per Quintana, qui va voler fer una crida especial. «Sabem que l’afició està molesta pel que han vist tot aquest any, però demanem un acte de fe, que continuïn confiant en aquest equip, perquè és capaç de fer-ho. Serà aquest amor incondicional el que l’equip s’encarregarà de tornar a la pista, amb resultats i actitud».


Pel que fa a l’Hereda San Pablo Burgos, aquests venen de donar la campanada en vèncer la Penya per 92-76 fa cosa de 10 dies, per després cedir en l’última jornada disputada contra el Monbus Obradoiro en un partit molt igualat fins al final (77-82). No obstant això, la gran novetat ha sigut la incorporació d’Anthony Clemmons fins a final de temporada. El base estatunidenc d’1,88 metres destaca per la seva aportació anotadora, a més de disposar d’altres virtuts com la seva decisió i rapidesa a l’hora d’encarar la cistella. Clemmons ha sigut un vell conegut aquest any per al MoraBanc en formar part de la plantilla del Turk Telekom Ankara, equip que va quedar enquadrat al mateix grup que els tricolor, sent un dels més destacats.


Com a nota positiva, l’aficionat del Poliesportiu podrà veure el debut del recent fitxatge dels andorrans, l’aler-pivot TJ Cline, el qual ja disposa de tota la documentació en ordre. «És un jugador que ens aportarà molta energia i presència a la zona interior», va dir Quintana. 

 

Les decles

 

Òscar Quintana - Entrenador del MoraBanc

«Totes les nostres energies han d’estar enfocades en el partit contra el Burgos. No hi ha res més enllà»

 

Tunde Olumuyiwa - Jugador del MoraBanc

«[La permanència], definitivament, és possible. Serà fàcil? No. Tothom ho sap, però venim amb ganes»

PUBLICITAT
PUBLICITAT