PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra i Croàcia aborden un conveni de no doble imposició

Ubach explica al seu homòleg el procés de l’acord amb la UE

Per El Periòdic

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, amb el seu homòleg croat, Gordan Grlic Radman, ahir a Zagreb.
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, amb el seu homòleg croat, Gordan Grlic Radman, ahir a Zagreb. | Govern d\'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va desplaçar ahir fins a Zagreb en visita oficial per reunir-se amb les màximes autoritats de Croàcia amb l’objectiu de reforçar la cooperació entre Andorra i el país balcànic en els àmbits bilateral, multilateral i europeu. En el marc del desplaçament, Ubach i el ministre d’Afers Exteriors i Europeus croat, Gordan Grlic Radman, van signar un protocol d’entesa, d’amistat i cooperació general entre ambdós països. Amb aquest protocol, s’assoleix el compromís de promoure la cooperació en un esperit d’entesa mútua en qüestions com l’educació, la salut, el turisme, l’economia o la innovació, mantenint consultes bilaterals de manera periòdica i regular per  intercanviar punts de vista sobre qüestions internacionals d’interès comú.

Precisament, en la trobada institucional entre Ubach i el seu homòleg croat es van tractar diversos elements d’interès compartit i que són prioritaris per als dos governs. Així, en el context europeu, la ministra va informar Grlic Radman dels avenços que ha fet el Principat en les negociacions amb la Unió Europea (UE) per tal d’assolir un acord d’associació, ressaltant la importància del suport dels estats membres. En l’àmbit bilateral, els dos ministres van abordar la possibilitat d’establir un conveni per evitar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i el patrimoni i per prevenir l’evasió fiscal (CDI). També es van tractar possibles projectes de diversificació econòmica, transformació digital, turisme i sostenibilitat. En aquest sentit, Ubach va destacar «l’oportunitat» de la visita oficial a Croàcia i es va referir a la importància de «l’intercanvi d’experiències» vinculades a qüestions d’interès compartit. Les relacions entre Andorra i Croàcia són vigents des del 1995. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT