PUBLICITAT

Andorra la Vella

Més Maeva

La ‘rider’ de la FAE Maeva Estevez, tot i realitzar una balanç «positiu» de l’any, busca ser «més constant»

Per David Sansaloni

Carles Visa i Maeva Estevez, ahir durant la compareixença per anunciar el balanç de la temporada d’SBX.
Carles Visa i Maeva Estevez, ahir durant la compareixença per anunciar el balanç de la temporada d’SBX. | EL PERIÒDIC

L’snowboard andorrà posa punt final a una temporada més, amb Maeva Estevez com a principal punta de llança, i Mario Da Cruz  continuant la seva progressió al grup de seguiment. Una vegada finalitzada la campanya, el balanç que deixen els resultats d’ambdós competidors és «positiu», i així es va encarregar d’explicar-ho el gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa.


En el cas d’Estevez «hem complert amb els objectius marcats: agafar les qualys a la Copa del Món i fer bones posicions a la Copa d’Europa», va dir Visa, mentre afegia que, tot i ser capaços de fer-ho, «és cert que no hem acabat de consolidar-nos en aquest circuit de la Copa del Món, i pensem que això és el que hauria posat la cirereta al pastís». Aquesta consolidació, segons el gerent, encara queda una mica lluny per a la rider, però tot el que fa falta és «una mica més de confiança per millorar la intensitat en aquests circuits i poder estar més presents».


La temporada no ha estat gens fàcil per a Estevez, tot i haver realitzat una bona preparació mesos abans de començar. «El punt d’inflexió, previsible per altra banda, de no classificar-nos sempre [per a les fases finals a les Copes del Món], també s’ha vist agreujat per l’aturada obligada que vam patir al novembre a causa de la covid-19», va explicar Visa i, a la qual cosa, Estevez també va voler fer incís: «La covid-19 ho va complicar tot, i em va minvar la confiança, que era l’aspecte que més estava treballant al llarg de l’any».


L’anul·lació de la Copa del Món de Valmalenco (Itàlia) a finals del mes de març tampoc va ajudar en la progressió de la rider que, després d’haver passat per aquest calvari de gairebé 30 dies, va aconseguir un bitllet per als Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín, als quals «no vam poder arribar en les millors condicions».
La caiguda que va patir la corredora a Pequín va ser l’últim dels punts que van marcar la temporada, ja no sols psicològicament, sinó també física. «Pateixo una lesió meniscal que s’ha vist acompanyada d’altres factors. La dolència és difícil d’operar, ja que es troba en una zona de difícil accés i, a més, ha coincidit amb una altra lesió que vaig tenir, i tot junt s’ha inflamat, ha aparegut més teixit cicatritzant i és el que em molesta», va assenyalar Estevez. Aquest context farà que la pretemporada de la competidora es vegi afectada, ja que no podrà començar amb l’apartat físic, programat per al mes de maig. No obstant això, i malgrat tots els contratemps patits, «no he perdut la motivació, això ho puc assegurar».


Finalment, pel que fa a Da Cruz, l’esportista «ha fet una bona evolució en termes de punts, ja que va començar la temporada el 218è del rànquing mundial i l’acabarà el 121è ,amb 85,55 punts. Esperem continuar amb aquesta bona línia», va dir Visa. 

 

Les decles

 

Carles Visa - Gerent de la FAE

«Hem complert amb els objectius marcats: agafar les ‘qualys’ a la Copa del Món i fer bones posicions a la Copa d’Europa»

 

Maeva Estevez - Rider de la FAE

«La covid-19 ho va complicar tot, i em va minvar la confiança, que era l’aspecte que més estava treballant al llarg de l’any»

 

Les claus de la temporada

 

1. Assolir unes finals de Copa del Món

Maeva Estevez va aconseguir al desembre la classificació per a les Finals de la Copa del Món de boardercross de Montafon (Àustria). L’andorrana va ser entre les 16 millors competidores i va assolir l’objectiu principal marcat a l’inici de la temporada.

 

2. La covid-19 es creua en el camí

La de la FAE no va poder estar en les cites de la Copa del Món d’snowboard (SBX) que van tenir lloc del 7 al 9 de gener a Krasnoyarsk (Rússia) a causa de la covid-19. L’andorrana va estar donant positiu gairebé un mes, fet que la va allunyar de les competicions.

 

3. Jocs Olímpics i lesió al menisc

La ‘rider’ havia de tancar, en un primer moment, el calendari competitiu a Reiteralm, però finalment va decidir posar punt final a la temporada en agreujar-se les molèsties al menisc a causa d’una lesió que va patir, precisament, en la seva participació als Jocs Olímpics d’Hivern a Pequín.

PUBLICITAT
PUBLICITAT