PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Piqué va demanar a Rubiales «un grup fàcil» per a l’FC Andorra

Uns àudios entre el futbolista i el president de la RFEF revelen l’intent d’allunyar l’equip dels rivals catalans

Per David Sansaloni

Un muntatge de Piqué i Rubiales.
Un muntatge de Piqué i Rubiales. | EL PERIÒDIC

La polèmica ocasionada arran de les converses filtrades entre el futbolista, empresari i propietari de l’FC Andorra, Gerard Piqué, i el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha acabat per esquitxar del tot el club tricolor. Els darrers àudios publicats pel mitjà espanyol El Confidencial durant el dia d’ahir han avivat la flama d’un possible conflicte d’interessos.


En aquestes converses s’escolta el futbolista tractar de convèncer el president de la RFEF que no posessin l’FC Andorra amb els clubs catalans perquè «sempre són els de més nivell». Posat en context, Gerard Piqué va contactar directament amb Luis Rubiales al juliol de 2019 per a preguntar sobre la plaça que deixava lliure en la ja extingida Segona Divisió B el CF Reus, descendit per impagaments. Les paraules exactes del futbolista van ser: «Rubi, volia preguntar-te sobre el tema de la plaça de Segona B del Reus, que es veu que baixa i queda lliure i ha sortit un comunicat dient que en tres dies hi ha un termini per intentar de comprar-la qui vulgui, etc. Simplement perquè m’expliquis una mica i m’informis de tot. Gràcies, crack». Va ser a partir d’aquí quan es va passar directament a les demandes.

 

Les peticions de Piqué

 

Una vegada l’FC Andorra queda oficialment ascendit de categoria, les converses entre Piqué i Rubiales se succeeixen en el temps, segons El Confidencial, en les quals l’equip tricolor era el focus d’atenció, fins que, finalment, el futbolista del Barça demana informació sobre la formació de la nova Primera RFEF. «Si feu subgrups de 10, el més normal és que hi hagi més de 10 equips catalans, així que nosaltres podríem sortir d’aquí», va dir Piqué, per acabar demanant un suposat tracte de favor. 


L’última conversa abans de quedar establerta la nova categoria reflecteix una insistència de Piqué, que va preguntar a Rubiales «si teniu ja una idea de com es distribuiran els grups i els equips en els diferents grups de 2B per a l’any que ve, i si ja saps on quedarà posat l’Andorra». La resposta de Rubiales va ser que, en aquest moment, «amb el coronavirus», no era clar.


Evitar els clubs catalans

 

És a partir d’aquest punt quan es revelen les converses més directes, amb Piqué sol·licitant que l’FC Andorra no quedés enquadrat amb els equips de Catalunya. «Si podeu evitar posar-nos en el grup amb els catalans, millor. Sempre són els de més nivell i els quatre del grup han arribat als dos partits finals». El president de la RFEF li va recordar que «el criteri més estès» anava a ser la territorialitat, a la qual cosa el futbolista va insistir: «Ja m’imagino, però en estar al cul del món, com els de les Illes Balears, m’imagino que col·locar-nos en un grup o un altre no canvia molt. A més, si feu subgrups de 10, el més normal és que hi hagi més de 10 catalans, així que nosaltres ens podríem sortir d’aquí i anar a parar a un altre subgrup».


Davant d’aquesta insistència, Rubiales no va tancar ninguna porta. «Ho tinc en compte, és a dir, que a vosaltres us és igual anar on sigui, no? Encara que hàgiu de viatjar més en avió», va contestar el mandatari, mentre Piqué obria les portes a competir en altres comunitats autònomes, indicant que «a nosaltres per trajecte ens és igual anar a parar al grup del nord, a la Rioja, País Basc, Navarra, etc.». Rubiales li va avançar que «el més normal» seria coincidir almenys amb alguns clubs catalans, «però està bé saber que teniu plena mobilitat».

 
L’opció de disputar la competició amb equips andalusos també es va posar sobre la taula, però això ja li va semblar massa al president de la RFEF: «Si fem això ens maten. T’imagines el Marbella anant a Andorra? Em maten!». Segons el parer de Rubiales, el normal seria sis catalans en un grup i altres sis en un altre, i barrejar amb clubs de València i Balears. «Hòstia, serà criminal. Aquí sí que no estem oberts a aquesta opció», li va advertir Piqué. «És que aquesta és la regió més fotuda. Per això et deia que en no estar ni a Espanya, per dir-ho així, que tinguis la llibertat d’enviar-nos a prendre pel cul, encara que sigui a Andalusia. Però la de la Rioja, Navarra, Aragó, País Basc és més que acceptable. Aquesta seria la millor zona per a nosaltres». Rubiales va acabar la conversa amb un oído cocina. Finalment, l’RFEF i els suposats interessos de Piqué van prendre camins diferents i l’FC Andorra va quedar enquadrat en el grup amb tots els equips catalans. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT