PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Superior dona la raó a la família en l’afer del vel

Vilarrubla indica que la nena podria anar avui a classe amb la peça si volgués

Per El Periòdic

La seu de la Justícia.
La seu de la Justícia. | Arxiu ANA

El Tribunal Superior (TS) ha desestimat el recurs presentat pel Govern a la decisió de la Batllia respecte de la demanda de la família de la nena que no assisteix a classe per no poder portar el vel. La resolució del TS posa de manifest que s’han estat vulnerant els drets fonamentals de la menor i confirma que un reglament de règim intern –en aquest cas, el del centre educatiu francès on la jove estava matriculada a l’inici de curs– no té validesa per prohibir l’entrada de símbols religiosos de caràcter ostentós als centres educatius.

D’aquesta manera, la ministra d’Educció i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va declarar ahir que el Govern ha acatat la sentència, i va reconèixer que «si avui fos un dia d’escola i la nena volgués anar amb el vel, tenint en compte la sentència del Superior, ho podria fer». 

Tanmateix, Vilarrubla va destacar que l’aprovació de la llei que prohibeix els símbols ostentosos a l’escola, el passat 8 d’abril al Consell General, aporta «un marc legal qualificat», per la qual cosa, quan la legislació hagi estat signada pels coprínceps i publicada al BOPA, «ja quedarà negre sobre blanc».

La ministra va indicar que l’aplicació de llei preveu que «sempre hi pugui haver un diàleg, que es pugui parlar amb la família» i també té en compte un termini de sis mesos perquè es pugui desplegar un reglament de mesures alternatives, entre les quals una de les possibilitats seria l’ensenyament telemàtic. I de fet, aquesta darrera opció és la solució que ara s’ha implementat perquè tant la nena com el seu germà bessó tornin a rebre classes després de mesos sense escolarització, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT