PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El Govern autoritza la residència al país de 225 persones d’Ucraïna

S’han atorgat 64 targetes per a supermercats, 79 de bus i 54 d’Andorra Telecom

Per El Periòdic

Un edifci destruït a causa dels atacs russos a Ucraïna.
Un edifci destruït a causa dels atacs russos a Ucraïna. | Agències.

el Govern ha autoritzat la residència a 225 persones procedents d’Ucraïna d’un total de 240 que l’han demanat i que estan pendents de resolució. Aquestes 240 persones formen part de 98 nuclis familiars, als quals ja s’ha entrevistat per acurar les seves necessitats i donar-los el millor servei. Així mateix hi ha 62 menors escolaritzats, 38 dels quals han escollit el sistema educatiu andorrà, 20 el francès i quatre l’espanyol. Pel que fa a les ajudes, l’Executiu també ha facilitat 64 targetes de prepagament per gastar en supermercats, 79 de transport públic i 54 d’Andorra Telecom. Cal tenir en compte que la majoria d’aquestes famílies es troba temporalment a casa de parents o amics, però també n’hi ha a qui els han cedit de manera excepcional allotjaments turístics privats. Una situació que es podria complicar en les pròximes setmanes, ja que amb l’arribada del bon temps i la temporada d’estiu aquests propietaris els voldran posar a lloguer. En aquest sentit, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, que ahir excercia les funcions de ministra Portaveu en substitució d’Eric Jover, va assegurar que s’està estudiant «cas per cas», però que «de moment, no podem donar una resposta global». 

Quant a un hipotètic augment de la xifra de persones acollides, Vilarrubla va recordar que el topall s’ha fixat en 250, si bé «quan arribi el moment es veurà si es pot ampliar». «En tot cas, s’analitzarà des de la sensibilitat humana segons evolucioni la guerra», va afegir.

A l’altra cara moneda, i pel que fa a les sancions econòmiques contra Rússia i Bielorússia, la ministra va afirmar que no s’ha detectat la presència d’actius al Principat de persones que consten a la llista negra internacional d’afins a Vladímir Putin.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT