PUBLICITAT

Andorra la Vella

Torna el caràcter

El MoraBanc venç el Buducnost VOLI Podgorica i es planta en els quarts de final de l'EurcoCup

Per David Sansaloni

Clevin Hannah intenta la cistella en una de les jugades del partit d’ahir al Poliesportiu, davant del Buducnost.
Clevin Hannah intenta la cistella en una de les jugades del partit d’ahir al Poliesportiu, davant del Buducnost. | BCA / Martin Imatge

Després de força setmanes, la victòria va tornar al Poliesportiu, però no de qualsevol manera. Tot i patir en molts moments, el MoraBanc va tornar a demostrar el caràcter que se li demanava i va vèncer el Buducnost per 74-64, certificant així el passi als quarts de final de la competició europea.


El duel va començar amb un intercanvi de copa per part d’ambdós equips, però amb cert respecte, ja que el marcador només havia registrat nou punts en total amb més de dos minuts transcorreguts. Paulí i Hannah estaven sent els homes més encertats en aquests primers compassos, repartint-se a parts iguals els punts de l’equip, mentre que Seeley i Jagodic feien el mateix per al conjunt visitant. El 9-8 al marcador evidenciava la igualtat sobre el parquet, amb un MoraBanc un punt més intens, sobretot en defensa, una de les claus en la qual ja va fer incís Òscar Quintana en el seu primer dia com a entrenador tricolor, i que ahir mateix s’estrenava a la banqueta del Poliesportiu.


En les cares i els gestos dels jugadors semblava que el missatge havia calat, que el més important, es tingués més o menys encert de cara a la cistella, era mantenir-se sòlids en l’àmbit defensiu i lluitar cada pilota com si fos l’última. Paulí i Diagne estaven sent els màxims exponents en aquest aspecte, però no va servir per dominar el lluminós, i és que el Buducnost va anar en massa ocasions al tir lliure, una de les seves especialitats (12-17). Jagodic estava sent un vertader maldecap per als tricolor, sobretot des de la línia exterior, amb 3/4 en triples anotats que van portar el jugador fins als 11 punts en el primer quart. No obstant això, uns bons minuts de Jelínek sumats a un parell de jugades al contraatac van fer que els primers 10 minuts acabessin amb el 23-26.


Ja en el segon quart als tricolor els continuava faltant fluïdesa en el pick and roll, fet que portava a intentar jugades en molts moments forçades. L’entrada a pista d’Arteaga va permetre millorar en aquest aspecte, afavorint uns bloquejos més sòlids i els moviments d’altres companys sota la cistella, a més de l’aportació individual del de Conca. L’encert dels del Principat va anar en augment fins a poder col·locar l’empat en el marcador (33-33), però algunes imprecisions en la circulació de pilota van impedir la remuntada abans del descans (35-39).


La represa va significar tornar a veure Hannah i Miller-McIntyre junts sobre el parquet en un intent d’aportar control i verticalitat al joc tricolor. L’estratègia va funcionar gràcies sobretot a un Miller-McIntyre, que va tornar a mostrar una versió recognoscible d’ell, i a un Poliesportiu entregat que va veure com l’equip tornava a establir l’empat (44-44). A partir d’aquest moment, tot va sortir de cara. Els rebots van ser dominats pels tricolor, mentre que Hannah i Olumuyiwa, aquest últim amb una gran esmaixada, es van encarregar de posar en peu l’aficionat present al Poliesportiu (54-47). 


Dzikic va haver de demanar temps mort per evitar un avantatge local major, i en aquest moment és quan va haver d’intervenir els cossos de seguretat del pavelló, que van obligar a marxar els pocs aficionats del Buducnost que hi havia ahir a la pista a causa d’un altercat entre aquests i jugadors del mateix Buducnost. Amb això, els tricolor no van desaprofitar el context i van establir la màxima diferència favorable fins al moment (58-49) a falta dels 10 últims minuts.


Només l’últim quart separava al MoraBanc del passi als quarts de final, i una petita empenta del Busucnost, que es va col·locar a quatre punts, va provocar el temps mort de Quintana. Seeley se’n va anar fins als 25 punts i el duel es va posar en una situació complicada, però va ser aquí on va aparèixer el de sempre: Clevin Hannah. El base es va alçar com l’organitzador, l’anotador i el líder tricolor. Un total de 21 punts que van ajudar, i molt, a segellar el passi als quarts de final de l’EuroCup (74-64). 

 

Les claus

 

-Intensitat: En la primera meitat va quedar clar que el MoraBanc no volia llençar el partit, i la lluita es va mantenir intensa al parquet.

-Coordinació: Moltes jugades comminatives del Buducnost van acabar amb un jugador lliure de marca a la línia exterior, i van castigar.

-Anotació: Abans del Hannah time, l’anotació tricolor va estar molt repartida, amb cap integrant sobrepassant els 10 punts.

-‘Sí que es pot’: Aquest va ser el crit final de l’afició cap a l’equip. Sense cap dubte un victòria que reforça de cara al diumenge.

 

El jugador destacat

 

Clevin Hannah

 

  • Oportú: Clevin Hannah va recordar ahir al jugador de la temporada passada, el dels últims instants i el que apareix quan més el necessita l’equip.

 

  • Templança: Al base no li va tremolar la mà, sobretot des de la línia exterior, a l’hora de jugar-se els punts quan més estret estava el duel. Uns punts d’or.

 

  • Jerarquía: Quan les coses no sortien, aquí va estar Hannah per posar ordre. Director de joc, anotador i un líder al qual buscar perquè l’equip recuperés l’alè.
PUBLICITAT
PUBLICITAT