PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La fi de la mascareta als espais interiors arriba a Espanya

França detecta prop de 135.000 casos al dia durant les dues primeres setmanes d’abril

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un sanitari fent proves.
Imatge d’arxiu d’un sanitari fent proves. | Maricel Blanch

Els ciutadans espanyols són lliures de portar la mascareta obligatòria als establiments i espais interiors des d’avui després que l’Executiu del país veí aprovés ahir l’aixecament de les mesures de prevenció sanitària. Encara que es fa una gran passa endavant, el govern espanyol ha establert algunes excepcions en què continuarà havent-hi restriccions, com és el cas del personal sanitari, els pacients i els visitants dels centres de salut i els hospitals. També caldrà que es mantingui la mascareta posada a les residències de gent gran, a causa de la vulnerabilitat d’aquest col·lectiu, i en la utilització del transport públic, per les aglomeracions de persones.

Tot i això, els experts espanyols recomanen que es faci un ús responsable de la mascareta en situacions en què hi hagi una alta freqüentació de gent o multituds, de la mateixa manera que recomanen fer ús dels equips de prevenció quan es trobin en espais interiors amb persones que pertanyen als col·lectius vulnerables. Alhora, també suggereixen que es porti en llocs com oficines o espais de treball en què la ventilació no estigui completament garantida per les característiques de l’edifici. Fent referència als centres escolars, únicament s’aconsella l’ús de mascaretes per al personal docent i els treballadors que siguin més vulnerables. Al seu torn, la Generalitat de Catalunya porta reiterant la retirada urgent de les mascaretes a les escoles durant setmanes en sintonia amb un informe dels pediatres que adverteix la problemàtica que ocasiona aquesta mesura de prevenció en les relacions socials i educatives.

Pel que fa a França, durant les primeres setmanes d’abril, el país veí va experimentar una elevada taxa de contagis que van arribar als 135.000 casos al dia de mitjana. Amb relació a l’afectació per grups d’edat, les persones d’entre els 40 i 49 anys, van ser el col·lectiu que va registrar una incidència més elevada, juntament amb el grup d’entre els 30 i els 39 anys, mentre que la taxa més baixa de contagis es reflecteix en el grup d’edat que comprenen els nens menors de 10 anys, els quals van experimentar un episodi de contagis múltiples a les escoles durant l’onada de la variant òmicron a principis d’any. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT