PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vallnord clou la temporada amb més ingressos i ocupació que anys abans

Els dominis massanencs treballen 136 dies amb una mitjana del 96% de pistes disponibles

Per El Periòdic

Imatge aèria de l’estació d’Arinsal durant aquesta temporada.
Imatge aèria de l’estació d’Arinsal durant aquesta temporada. | Vallnord

Vallnord-Pal Arinsal fa un balanç molt positiu de la temporada d’hivern que ara s’ha tancat. L’estació massanenca va compartir ahir el seu resultat, destacant que han aconseguit augmentar els ingressos i l’ocupació de les campanyes anteriors, donant compliment als objectius que s’havien marcat per enguany. En total, els dominis de Pal i Arinsal han venut 491.491 dies d’esquí, és a dir, un 1% més, a la vegada que han registrat un augment del 2% dels seus ingressos respecte de la temporada 18-19 gràcies a l’increment de la despesa mitjana del client un 2%. Així, l’ocupació global de la campanya hivernal ha estat un 1% superior, sent un dels millors resultats de les darreres quatre temporades. 

Pel que fa als canals de venda, l’estació va posar en relleu que el darrer curs hi ha hagut un augment notable de l’adquisició de productes per la via online, incrementant en un 102% els ingressos mitjançant aquest canal. De fet, des de Vallnord van destacar que el client directe ha permès compensar la disminució de la touroperació, que s’ha vist afectada amb una caiguda del 20%.

En relació amb els altres serveis oferts als dominis massanencs, la restauració de Pal i Arinsal ha assolit un rècord de facturació, gràcies a l’augment del 4% dels ingressos d’aquest servei aconseguits en els fins a 15 punts gastronòmics disponibles. En aquest sentit, l’experiència nocturna ha passat a ser essencial, efectuant un total de 64 serveis de nit i prop de 3.000 sopars d’alta muntanya servits. I pel que fa a les activitats infantils i familiars, l’escola d’esquí de Vallnord-Pal Arinsal ha registrat enguany dades similars a la darrera temporada de prepandèmia, consolidant el servei amb uns 1.000 infants. Tot plegat amb un compliment rigorós dels protocols per fer front a la covid-19 de cada moment, que han inclòs l’ús de la mascareta, el respecte a les distàncies, i la realització de tests aleatoris, entre d’altres mesures.

L’estació massanenca va romandre oberta un total de 136 dies i ha gaudit d’unes condicions meteorològiques òptimes durant quasi tota la temporada. De fet, la mitjana d’obertura de les pistes i instal·lacions ha estat del 96%. Pel que fa a l’estat de la neu, les fortes nevades de l’inici de la campanya van permetre arribar fins als 150 centímetres a cota alta, i els episodis esporàdics que s’han anat donant han permès requerir d’un 21% menys de la producció de neu de cultiu i d’un 27% menys d’hores. Així, al voltant de l’estalvi i la sostenibilitat, l’estrena del parc solar al Planell de Tosa ha permès generar més energia que despesa durant moltes jornades, sobretot al febrer i al llarg de l’abril.

En darrera instància, Vallnord va posar en relleu els esdeveniments que ha acollit durant aquest hivern, destacant especialment la Copa del Món ISMF Comapedrosa Andorra.

A partir d’ara, l’estació massanenca canvia el xip i posa en marxa la maquinària per fer realitat la pròxima temporada d’estiu, que s’ha previst que arrenqui el 4 de juny amb l’obertura del Refugi del Comapedrosa, mentre que el Bike Park i el Mountain Park obriran portes el 10 de juny. Uns serveis que podran gaudir els usuaris del forfet anual Ski&Bike, i que segons els dominis massanencs, permet consolidar l’estratègia d’obertura 365 dies l’any. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT