PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc rep el Buducnost enmig de la crisi a la Lliga Endesa

Els vuitens de final de la competició europea seran la primera prova per a Òscar Quintana a la banqueta

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre en l'últim partit d'EuroCup disputat.
Miller-McIntyre en l'últim partit d'EuroCup disputat. | EuroCup

El MoraBanc rep el Buducnost al Poliesportiu avui, a partir de les 20.45 hores, en el partit referent als vuitens de final de l’EuroCup. En un altre context la situació podria semblar idònia, ja que el conjunt del Principat es trobaria a tan sols tres duels de plantar-se en la final de la competició europea, però la situació crítica a l’ACB (última posició de la classificació) ha eclipsat l’ambient.


La cita suposarà la primera prova per al nou entrenador, Òscar Quintana, que va arribar ahir a la tarda i sense gairebé temps per dirigir el seu primer entrenament, del qual es va fer càrrec el tècnic assistent, Paco Vázquez. El comiat del ja exentrenador tricolor, David Eudal, va coincidir amb l’arribada de Quintana, i amb tot aquest context l’equip ha de fer front a un duel que, en una altra situació, seria de vital importància.


«Afrontem la trobada com a professionals que som i amb l’objectiu de millorar la imatge que vam donar l’últim partit», va declarar Vázquez, mentre afegia que «sortirem a guanyar el partit perquè som esportistes, però també és cert que ens arriba en una situació complicada per a qualsevol professional». D’igual manera, Quintana va seguir el mateix guió que Vázquez en afirmar que «és clar que no volem llençar el partit, però hem de ser conscients que en cas de guanyar demà [avui] no voldrà dir que el diumenge tot anirà bé. Hem de ser conscients de la situació i dels objectius prioritaris».


Com a representant del vestidor va ser Guille Colom qui va sortir a donar la visió de com enfronten aquesta trobada els jugadors. Colom va voler deixar clar que «es tracta d’un dels grans partits de l’EuroCup, ja que estem lluitant per arribar als quarts de final, però la situació és complicada per tothom, i més arran de tots els canvis que estem tenint últimament». L’andorrà va anar més enllà en afirmar que es troba «en el moment més dur que he viscut en la meva carrera esportiva», però va voler treure-li la part positiva en assenyalar que «pot ser positiu per a nosaltres, per recuperar sensacions i afrontar d’una millor manera el pròxim partit de lliga».


Pel que fa al duel, el MoraBanc haurà d’aprofitar l’avantatge que dóna el fet de jugar a casa i intentar posar-se per davant en el marcador com més aviat millor. En nou partits de la fase regular en els quals van anar per davant en el descans, els tricolor van guanyar vuit. D’altra banda, la concessió de tirs lliures serà clau, i és que el Buducnost és l’equip que millor llança des d’aquesta distància de tota la competició (80,2% d’encert). No obstant això, l’altra de les claus per obtenir la victòria exigirà minvar l’anotació de dos punts dels montenegrins, ja que el Buducnost compta, només, amb un 31,9% d’encert des de la línia exterior, basant tot el seu joc a la pintura. 

 

Les decles

 

Paco Vázquez - Tècnic assistent del MoraBanc

«Afrontem la trobada com a professionals que som i amb l’objectiu de millorar la imatge que vam donar l’últim partit»

 

Guille Colom - Jugador del MoraBanc

«[Aquest partit] pot ser positiu per a nosaltres, per recuperar sensacions i afrontar d’una millor manera el pròxim partit»

PUBLICITAT
PUBLICITAT