PUBLICITAT

David Eudal dimiteix com a entrenador del MoraBanc

El seu lloc a la banqueta l'ocuparà el tècnic càntabre Òscar Quintana

Per David Sansaloni

Francesc Solana i David Eudal, en la roda de premsa d'acomiadament.
Francesc Solana i David Eudal, en la roda de premsa d'acomiadament. | EL PERIÒDIC

David Eudal deixa de ser l’entrenador del MoraBanc. Així ho va comunicar ahir l’andorrà, de manera oficial, juntament amb el general manager del club i màxim responsable de la direcció tècnica, Francesc Solana. La decisió ha estat «meditada i madurada» i «crec que és el millor que puc fer ara mateix per a ajudar els jugadors, l’equip i el club per escurar les opcions de salvar-nos», va afirmar Eudal. El ja exentrenador va ser clar a l’hora de declarar que «penso que amb mi al capdavant no ho aconseguiríem». Amb aquesta passa al costat, el tricolor va voler deixar lloc a un nou candidat perquè «ho intenti, i estic convençut que tenim possibilitats de fer-ho».


Després de la primera intervenció d’Eudal, va ser Solana qui va prendre la paraula i el primer que va voler fer va ser «agrair la implicació de David [Eudal], no només en aquests tres mesos des que va acceptar la proposta d’agafar l’equip. Pensàvem que ens en sortiríem, però els resultats han dit el contrari». Tanmateix, el general manager del MoraBanc va ser contundent a l’hora de presentar responsabilitats, assegurant que «soc el màxim responsable del que ens està passant esportivament i de les decisions que s’han pres fins avui dia. Hem intentat mantenir la mateixa línia de treball dels darrers anys, a l’hora de fitxar i de fer l’equip, ja que teníem un camí molt marcat, però aquest any no ens ha sortit bé i ens hem equivocat en algunes decisions».

 

S’ha provat tot

 

Pel que fa a la cronologia de la decisió, Eudal va declarar haver tingut «dubtes» en molts moments donat el context tan delicat pel qual passa l’equip. «Hem intentat trobar solucions, li hem donat la volta a tot, hem canviat de discurs, de manera de treballar, i vas veient que els maleïts resultats no acaben de donar-se», va dir el ja extècnic, mentre afegia que, d’igual manera, «la feina feta ha sigut bona, però no ha sigut excel·lent ni suficient».
El partit contra el Betis va ser l’últim detonant, ja que era un duel que «tothom sabia que havíem de guanyar, però no va ser així i la imatge tampoc va ser l’adequada». Tanmateix, Eudal continua creient en els jugadors, i així ho va voler recalcar, però va deixar de creure a poc a poc en el que estava transmetent com a entrenador.


En ser preguntat sobre l’aspecte que impedeix aconseguir resultats, el tècnic va comentar que «si sabés què és el que falta hauria tocat la tecla, però de veritat que ho hem provat tot i, al cap i a la fi, aquest esport consisteix en què la pilota entri i fer més punts que el rival, i hem perdut massa partits, fins i tot aquell que sabíem que havíem de guanyar».

 

El vestidor, tocat

 

Els ànims dins del vestidor sembla que segueixen en estat crític. «Els jugadors estan tocats perquè se senten responsables del que està passant, però tal com els hi he comunicat avui està en les seves mans poder revertir la situació, i depenem del seu rendiment, la seva professionalitat i del seu compromís», va explicar Solana, que va afegir que «els hi hem demanat, ara més que mai, que treguin forces i actitud».
El responsable tècnic també va voler deixar clar que no s’esperen més incorporacions pel que fa a la plantilla, i els jugadors que hi són ara seran els que finalitzaran la temporada. A causa d’un endarreriment en la documentació, TJ Cline no va poder disputar el partit contra el Betis, però sí que estarà aquest diumenge contra l’Hereda SP Burgos. 

 

Les decles

 

David Eudal - Exentrenador del MoraBanc

«Crec que és el millor que puc fer ara mateix per a ajudar els jugadors, l’equip i el club per escurar les opcions de salvar-nos»

 

Francesc Solana - General manager del MoraBanc

«Soc el màxim responsable del que ens està passant esportivament. [...] Ens hem equivocat en algunes decisions»

 

  • Òscar Quintana, el substitut

 

El relleu a la banqueta serà Òscar Quintana, al qual li uneix una bona amistat amb Francesc Solana. «Després de la decisió de David [Eudal] buscàvem una persona amb experiència, caràcter i amb cor de revertir la situació», va dir el mateix Solana durant l’adeu d’Eudal. El tècnic de Torrelavega, de 55 anys, va dirigir al Reial Betis Energia Plus en la temporada 2017-2018, on va ser destituït a mitjan abril. L’entrenador càntabre, que fins ara exercia de comentarista de l’ACB a Movistar, signa fins a final de temporada amb l’objectiu d’evitar el descens a la LEB Or. Quintana va dirigir al Fuenlabrada (on va tenir a les seves ordres a Solana), al CB Sevilla, al CAI Saragossa en LEB, al Ricoh Manresa, al Lucentum Alacant i a l’UCAM Múrcia, abans d’arribar al Betis. El seu debut a la banqueta serà en el partit de play-off d’EuroCup d’aquesta tarda contra Buducnost Voli Podgorica.


El nou entrenador tricolor ja va tenir la seva primera presa de contacte amb els jugadors en l’entrenament d’ahir a la tarda, tot i que la pràctica la va dirigir Paco Vázquez. En un primer discurs, Quintana va fer èmfasi en el partit a partit i en «alleugerir la motxilla que portem a l’esquena». «La realitat és la que és. Estem espantats, tenim por, i hi ha massa fantasmes. Hem de calmar aquests dimonis interiors, ser positius, animar-nos i a partir d’aquí créixer mitjançant les eines de cada jugador», va dir Quintana.  

 

Les decles

 

Òscar Quintana - Entrenador del MoraBanc

«La realitat és la que és. Estem espantats, tenim por, i hi ha massa fantasmes. Hem de calmar aquests dimonis»

 

Francesc Solana - General manager del MoraBanc

«Després de la decisió de David [Eudal] buscàvem una persona amb experiència, caràcter i amb cor de revertir la situació»

PUBLICITAT
PUBLICITAT