PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Xiulada per a despertar

El MoraBanc cedeix per 76-93 davant el Coosur Reial Betis al Poliesportiu i l'afició perd la paciència

Per David Sansaloni

Paulí lluita una pilota en una jugada del darrer partit de lliga entre el MoraBanc i el Betis al Poliesportiu.
Paulí lluita una pilota en una jugada del darrer partit de lliga entre el MoraBanc i el Betis al Poliesportiu. | acb Photo / Albert Martín

L’afició del Poliesportiu va dir prou. El MoraBanc afrontava la seva primera final de cara a poder materialitzar la permanència a la Lliga Endesa, i ho feia a casa, davant el, fins aleshores, últim classificat de la competició. Malauradament, una vegada més es va repetir la desfeta, però sembla que la imatge mostrada pels homes dirigits per David Eudal no va estar a l’altura de la situació, i així es va encarregar l’aficionat tricolor desplaçat al Poliesportiu de fer-ho notar.


Una xiulada d’aquelles que no són habituals al pavelló d’Andorra la Vella, que més que una recriminació portava implícit un missatge d’atenció, com que cal despertar com abans millor si no es vol veure l’equip la temporada vinent disputant la LEB Or. Perdre de 17 punts contra l’últim classificat va significar el fet d’ocupar, precisament, aquesta darrera posició a l’ACB i, a hores d’ara, no hi ha cap equip pitjor que el MoraBanc a la lliga, segons els números.


Les sensacions que es van transmetre a la trobada es van encarregar de descriure-les el narrador i comentarista de Movistar+, els quals, cap al tercer quart, en el qual els tricolor encara gaudien d’una diferència en el marcador salvable, van afirmar que s’estava veient «un pavelló gelat», en el qual «l’ambient no sembla reflectir el que s’estan jugant els dos equips, però sobretot el MoraBanc».


Les reccions des del vestidor no es van fer esperar. El primer, l’entrenador tricolor, David Eudal, qui va declarar que «teníem la intenció de sortir a jugar un partit a vida o mort i entendre que aquest partit era el més important de les nostres vides, i no hem sigut capaços de sortir amb aquesta mentalitat». La clau per al tècnic va estar en el fet que el Betis «sí que ha sortit a mossegar, amb moltíssima energia, amb les coses molt clares, i nosaltres només hem fet com en els últims temps, reaccionar als seus cops, intentar recuperar el marcador però sense massa sentit».


Eudal va voler deixar clar que se sent «culpable» de la situació de l’equip i li va saber «molt greu, pels jugadors, per l’afició», a la qual va fer referència també en declarar que «han vingut en massa, com sempre, i no serveix ni que els hi demanem perdó, ja que ningú es mereixia veure el final de partit que hem vist».
Per part del vestidor van ser Víctor Arteaga i Yannick Franke els que van sortir a donar explicacions, sent el pivot qui va afirmar que havia estat «una derrota dura, però hem de seguir treballant, ja que encara ens queden partits a casa». Per la seva part, Franke va ser més contundent, afirmant que «és inacceptable el partit que hem fet, però hem de seguir. Queda lliga».


Només cinc finals resten al calendari, amb els partits contra Hereda San Pablo Brugos i Urbas Fuenlabrada a casa marcats en vermell per a l’equip tricolor. 

 

Les decles

 

David Eudal - Entrenador del MoraBanc

«Volíem jugar un partit a vida o mort [...], però no hem sortit amb aquesta mentalitat»

 

Víctor Arteaga - Jugador del MoraBanc

«Hem de seguir treballant, ja que encara ens queden partits a casa»

 

Yannick Franke - Jugador del MoraBanc

«És inacceptable el partit que hem fet però hem de seguir. Queda lliga»

PUBLICITAT
PUBLICITAT