PUBLICITAT

La 'vida' del River a la gran pantalla

  • El club celebra el 40è aniversari amb un documental de tota la seva història des que va ser fundat el 1970
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La sala dels cinemes Illa Carlemany a la qual es va visionar el documental del River, ahir durant la presentació Foto: ORIOL LLAURADÓ

La primera sala dels cinemes Illa Carlemany estava plena ahir a les vuit del vespre amb més de 150 persones per celebrar un aniversari, el del River Andorra. El club que presideix Gorka Aixàs va complir 40 anys el passat 12 de juny i la directiva va muntar una festa convidant a totes les persones possibles que han format part de la vida de l'entitat que mai no s'oblidarà. Allà hi eren, per exemple, cares del Festina d'ACB Joan Todolí, Edu Torres o Joe Llorente, i alguns dels fundadors com ara Magí Maestre, Josep Bové i Ramon Povedano, als quals es va fer entrega d'una litografia de la primera acta fundacional.

Mai s'oblidarà aquest aniversari perquè com a regal per a tots els que senten els colors del River com seus i per al món del bàsquet andorrà en general es va emetre un documental de 80 minuts a través del qual es va resumir tota la història del club des que va ser fundat l'any 1970. El vídeo es va poder visionar ahir mateix a la gran pantalla, però tots aquells que no van assistir-hi tindran la oportunitat de veure'l el cap de setmana vinent. ATV l'emetrà de nou dividint-lo en dues parts: una primera, dissabte a la nit després de l'informatiu i una segona, el diumenge.

Els cervells de tot això han estat l'actual vicepresident Xavi Mujal en col·laboració amb el realitzador de la televisió pública David Ramos, que són els que han donat forma a l'escenificació de la vida del River: «Fa cinc mesos que treballem en aquest documental i podem dir que està a l'alçada de qualsevol televisió del món. Potser a altres països tenen més mitjans, però només per això no ho fan millor...», va assenyalar Mujal, que no va voler oblidar-se de totes aquelles persones que els van ajudar: «Agraïr a tota la gent que ha co·laborat amb nosaltres explicant-nos les experiències que recorden, als que han aportat fotografies, vídeos o qualsevol altra cosa».

El documental està basat en testimonis per definir la història del River. En aquest s'explica com va néixer l'entitat sota en nom Club de Basket Les Escaldes i recorda altres dates inoblidables com la inscripció a la Federació de Lleida al 1971, el primer èxit important quan va ser campió de la Segona Catalana el 1982 i la línia ascendent temporada rere temporada fins arribar a l'ACB el 1994. Continua amb la desfeta quan va baixar de l'elit espanyola i acaba amb el resorgir fins a dia d'avui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT