Paciència i Iván Gil

El migcampista salva l’FC Andorra gràcies a dos grans gols i materialitza la remuntada i el lideratge de la lliga

Per David Sansaloni

Els jugadors de l'FC Andorra celebren el segon gol d'Iván Gil que donava la victòria. | Atlético Sanluqueño

L’FC Andorra va donar un nou cop sobre la taula, aquesta vegada fora de casa, en vèncer l’Atlético Sanluqueño per 1-2 amb remuntada inclosa. Iván Gil es va alçar com el gran protagonista en materialitzar dos grans gols, a les acaballes del partit, després de sortir des de la banqueta.

El bon temps es va presentar a Sanlúcar de Barrameda en plena Setmana Santa i l’Estadi del Palmar va presenciar un partit d’allò més disputat entre dos equips que lluitaven per dos objectius completament diferents: l’ascens directe i la permanència. Els locals volien sortir de la zona de descens, mentre que els tricolor buscaven sumar tres punts lluny del Principat, cosa que no passava des de principis de març.

En la primera meitat, i contra tot pronòstic, va ser l’Atlético Sanluqueño qui va gaudir de les millors ocasions, posant en perill la porteria defensada per Nico Ratti. Només dos minuts els va fer falta als locals per posar l’esglai al Palmar gràcies a un intent de gol olímpic de Miguelete, i va ser el mateix qui, cinc minuts després, es va apropar més al gol amb un xut creuat. A la tercera ja va aparèixer Ratti per rebutjar, però no va poder amb una més, i és que en el minut 12 una bona jugada, ràpida, per banda esquerra, va posar Pedro Martín cara a cara amb el porter andorrà, i amb un xut col·locat va inaugurar el marcador (1-0).
Per primera vegada en aquesta segona volta de campionat, l’FC Andorra començava perdent fora de casa, i tot i que els homes d’Eder Sarabia no es van precipitar, faltava realitzar una bona última passada per posar en perill la porteria defensada per Falcón.

Gairebé 20 minuts li va costar als tricolor gaudir de la primera ocasió de perill, amb una centrada de Morer que Marc Fernández no va arribar a empènyer sobre la línia de gol. Els locals van utilitzar millor les seves armes en el primer període, sent verticals i ràpids per ambdues bandes, el que els va servir per tenir una nova oportunitat per eixamplar el lluminós. Hassane es va quedar sol dins l’àrea en una posició similar al primer gol, però en aquesta ocasió el xut va sortir plorant, fregant el pal de la porteria visitant.

Amb l’1-0 van marxar els jugadors cap als vestidors, i en la represa es va poder veure un FC Andorra més incisiu, però sense sort. Una centrada de Marc Fernández va arribar a connectar-la Carlos Martínez de cap i, tanmateix, no va poder agafar porteria. Poc després, el mateix Marc Fernández ho va intentar, també sense sort, amb una bona passada filtrada d’Aguado.

Quan millor estaven els tricolor, els andalusos van poder posar el 2-0 amb una centrada de Nava que no va poder rematar ningú. Els minuts passaven i els tricolor estaven sent amos de la possessió, però sense rebre el premi del gol. Ja en el minut 73, Carlos Martínez va tenir la més clara de la segona meitat amb una gran rematada de cap, però Falcón es va encarregar de rebutjar-la a córner. A més, la rèplica va venir de mans dels locals, amb una cursa llarga que deixava els davanters sols davant Ratti, però que amb sort va arribar a rebutjar la defensa andorrana.

En aquests moments, cap al minut 70, es va produir el canvi clau. Martí Vilà i Rubén Bover van deixar el seu lloc al camp a Eudald Vergés i Iván Gil, i aquest últim seria l’encarregat de portar l’alegria als seus companys. Després que Carlos Martínez tornés a gaudir d’una nova oportunitat i que Sarabia demanés actitud als seus, Gil va rebre una pilota en la frontal de l’àrea i, després de no trobar la connexió amb ningú, va decidir fer gala del seu xut des de la llunyania, provocant que la pilota es colés per l’escaire esquerre de la porteria de Falcón (1-1).

Només 10 minuts restaven de trobada, i a falta de dos pel final, una bona combinació per banda dreta va acabar amb la centrada de Zourdine i, amb una rematada acrobàtica, Iván Gil va posar l’esfèric en l’escaire dret de la porteria, materialitzant l’1-2 final i provocant l’eufòria de la banqueta tricolor. «Ha sigut un partit molt dur, tal com esperàvem, i estic molt content de la feina realitzada per la gent que ha sortit des de la banqueta», va dir Sarabia, mentre afegia que «En la primera meitat no hem sabut llegir bé el que necessitava el partit i ens hem vist superats pel rival, però hem sabut aprofitar el desgast de la segona». Amb l’empat de l’Albacete, els tricolor recuperen el lideratge.

Les decles

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«Ha sigut un partit molt dur. [...] Estic molt content de la feina realitzada per la gent que ha sortit des de la banqueta»

«En la primera meitat no hem sabut llegir bé el que necessitava el partit i ens hem vist superats pel rival»