PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sí o sí

El MoraBanc, en llocs de descens, comença el Tourmalet per la permanència davant el Coosur Reial Betis

Per David Sansaloni

Hannah intenta la cistella en el partit d'anada contra el Coosur Reial Betis.
Hannah intenta la cistella en el partit d'anada contra el Coosur Reial Betis. | acb Photo / F. Santiago

El MoraBanc va entrar a formar part, després de caure a Gran Canària aquest dimecres, dels dos equips que, en cas d’acabar-se avui mateix la Lliga Endesa, certificarien el seu descens a la LEB Or. Una pressió afegida per als del Principat, que afronten el tram final i vital de temporada, amb un calendari gairebé perfecte per defugir d’aquesta situació. Els andorrans depenen d’ells mateixos per materialitzar la permanència, i és que de les sis finals que queden, quatre duels seran contra equips directes, i tres d’aquests tindran lloc al Poliesportiu.


Sense anar més lluny, avui els homes dirigits per David Eudal es veuran les cares amb el Coosur Reial Betis, un dels quatre rivals directes, a casa, a partir de les 18.00 hores en què serà la primera d’aquestes finals esmentades. El context més recent d’ambdós clubs deixa una similitud evident, i és que als andalusos també els ha costat fer front a aquesta campanya, i han tornat a mostrar-se un equip competitiu en les últimes dates. Després de perdre en sis jornades consecutives, els jugadors de Luis Casimiro van tornar a conèixer el que és guanyar la passada jornada, en vèncer el Casademont Saragossa per 79-69 al Palau Municipal d’Esports San Pablo.


D’altra banda, els tricolor han aconseguit canviar una mica la imatge, també mostrant-se més sòlids a la pista i lluitant els duels fins a arribar amb opcions al final. No obstant això, el MoraBanc només ha conegut la victòria en una ocasió dels últims set partits a l’ACB, ara fa quatre setmanes, davant el Surne Bilbao Basket a casa, per 82-72.


Finalitzat el duel contra Gran Canària, David Eudal va voler ser clar amb la situació, afirmant que «al vestidor veig cares de confiança i concentració, però és clar que també es veu el temor per la situació en la qual estem». Les errades comeses sense patir una situació forçada, segons el tècnic, van ser clau perquè l’equip no obtingués el resultat positiu a les illes, mentre que el rebot o la consistència en defensa continuen sent aspectes a millorar.


L’andorrà també va tenir paraules pel que fa als pròxims duels, explicant que «ha sigut complicat, però tenim aquest calendari, i ara ens venen els partits que hem de guanyar, i anirem per ells». El conjunt del Principat afronta aquesta recta final de competició amb l’avantatge del factor pista. Després de rebre el Betis avui, serà l’Hereda San Pablo Burgos qui visitarà el país en la jornada 30, mentre que una després, l’equip es desplaçarà a València per competir a La Fontenta. A partir d’aquí, dos partits clau més: contra Urbas Fuenlabrada, també al Poliesportiu, i contra el Casademont Saragossa, a fora. Finalment, el 15 de maig es tancarà la temporada a casa, contra el Lenovo Tenerife.

 

Record del primer ascens

 

Justament, un dia després de l’última derrota, el club va celebrar l’aniversari del seu primer ascens a l’ACB, ara fa 30 anys. «Avui fa 30 anys del dia més increïble de la història del club, i una de les explosions socials més importants de la història d’Andorra. Avui fa 30 anys vam guanyar 73-71 el Càceres en el 5è partit d’un play-off que ens va fer pujar a l’ACB per primer cop», va publicar el club a les xarxes, adjuntant el vídeo dels darrers minuts de partit i la celebració final.

El recordatori es va llençar a mode de motivació, i unes poques hores abans, sent més contundent, l’entitat va publicar el següent missatge a les xarxes socials: «Bon moment per una confessió. Clar que tenim por. Tothom té por. Qui viu sense por és un inconscient. El tema és com l’afrontem. Dit això, NO HEM BAIXAT. És un fet indiscutible. Queda poc i queda molt. Anem a fer-ho junts, se’ns dóna bé. Comencem dissabte (18.00 hores)». 

 

TJ Cline podria debutar a la Lliga Endesa si no hi ha cap imprevist en la documentació

 

El nou fitxatge del MoraBanc TJ Cline podria disputar els seus primers minuts a la Lliga Endesa en aquest mateix duel davant el Coosur Reial Betis. L’equip està a l’espera que l’organització doni el vistiplau a la documentació presentada i no hi hagi cap inconvenient a l’hora d’inscriure l’estatunidenc. Amb els esglais que van patir Morgan i Diagne a Gran Canària, sembla el millor moment per comptar amb un home més, i la intensitat de l’aler-pivot a la pintura podria ser clau per a donar un cop de mà a l’hora d’aconseguir victòries.

Tot i això, la incorporació de Cline no deixa de ser una aposta més, ja que el jugador seria un debutant a l’ACB, però amb el cartell de comptar amb una dilatada experiència a Europa que podria sumar a la zona interior.

PUBLICITAT
PUBLICITAT