PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AAVA espera un balanç positiu del turisme aquesta Pasqua

Espanyols, portuguesos, belgues i alemanys, els que més visiten el país

Per Anna Casanova

Imatge del carrer Meritxell aquesta setmana de pasqua.
Imatge del carrer Meritxell aquesta setmana de pasqua. | Anna Casanova

L’evolució del turisme a Andorra per aquesta setmana és positiva, segons va assegurar la vocal de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AAVA), Maica Terrones. 

Aquesta és la primera Setmana Santa des de l’inici de la pandèmia en la qual les mesures ja no són tan restrictives. No obstant això, encara hi ha països europeus que han mantingut requisits com el passaport covid o la PCR negativa per poder viatjar. En el cas d’Espanya, la mascareta continua sent obligatòria als interiors. Per tant, Andorra suposa un gran atractiu, gràcies al fet que ja no és necessari acreditar cap mena de documentació sanitària per poder entrar al país.

«S’espera que el sector de la neu sigui un gran atractiu per visitar Andorra aquestes pasqües», va observar Terrones. De fet, la majoria de camps de neu donaran per finalitzada la temporada en acabar la Setmana Santa. Pel que fa a les demandes que més han rebut, des de l’AAVA van informar que «els espanyols i els portuguesos són les nacionalitats predominants a l’hora de venir a Andorra, juntament amb els belgues i els alemanys, els quals solen ocupar la temporada de primavera-estiu» i va afegir que «tanmateix, un cop acabada Setmana Santa, s’obre encara més el mercat europeu».

Per la seva banda, la representant de vendes de Viatges Emocions, Nathalie Amphoux, va assenyalar  que «la gent comença a sortir el 14 a la tarda o el 15, i torna el 24, ja que són dues setmanes que coincideixen amb les vacances escolars». Tot i això, també va incidir que «si els pares treballen, només poden sortir els dies 15,16 i 17, així que són els més forts». Amphoux també va manifestar que «estem contents, perquè s’ha tornat a animar una mica tot amb la reducció de les restriccions per viatjar i, sobretot, els residents del país han aprofitat per sortir del país, ja sigui a escala europea com espanyola».

De cara a l’estiu, «les previsions de turisme receptiu són bastant favorables, i de moment, tenim bastant demanda de pressupostos i anem tancant reserves», va apuntar Terrones. Paral·lelament, Amphoux va reafirmar que «per a l’estiu, tenim força sol·licituds per viatjar a l’estranger», tot i matisar que alguns clients «són més prudents» de cara a triar la destinació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT