Lluita sense premi

El MoraBanc cau davant el Gran Canària a les illes (84-78) i suma una nova derrota que complica la situació

Per David Sansaloni

Arteaga intenta aturar una acció ofensiva de Pustovyi durant el partit d’ahir entre el MoraBanc i el Gran Canària. | acb Photo / M. Henríquez

Nova derrota, una més, del MoraBanc a la Lliga Endesa. Aquesta vegada, tot i lluitar-ho fins al final, els andorrans es van quedar sense premi i veuen com es compliquen les coses a la classificació, amb quatre equips empatats per a dos llocs de descens.

El duel va començar amb moltes indecisions per part dels dos equips. Fins a quatre possessions es van haver d’esgotar per encetar el marcador, gràcies a una bona jugada de Morgan, que va trobar a Arteaga a la pintura. Pustovyi feia el mateix per al seu equip, també a la zona interior, mentre a sobre del parquet es veia un cinquet del MoraBanc preparat per a un partit llarg, de desgast, amb la idea de voler cansar el rival a poc a poc. L’esglai, malauradament, no va tardar a arribar, i Morgan va haver de ser atès per l’equip mèdic en queixar-se de molèsties al turmell dret.

Amb quatre jugadors del Gran Canària sent ex del MoraBanc (Shurna, Ennis, Albicy i Stevic), i dos dels andorrans en la mateixa situació, però a la inversa (Paulí i Hannah), gairebé la majoria es tenien presa la mesura, i va ser el mateix Paulí qui es va mostrar més atrevit, anotant fins a sis dels vuit punts de l’equip fins al moment, però Shurna contestava des de la línia exterior. D’altra banda, Pustovyi estava castigant en excés la defensa tricolor en la zona interior, jugant molt bé el pick and roll curt i mostrant-se molt encertat en el tir sota la cistella. Els triples estaven sent el sosteniment del MoraBanc en aquest primer quart, sent 12 dels 16 punts des de més enllà dels 6,75 metres.

El Gran Canària va agafar una mica d’avantatge en els primers 10 minuts (20-16), però la cosa canviaria en els següents 10. No estava sent un gran partit per a cap dels dos equips, però els del Principat van augmentar la consistència de la seva defensa, amb Diagne i Olumuyiwa al parquet, i un Hanna que des del triple va reduir diferències a només un punt. Olumuyiwa estava sent l’home destacat en aquests minuts, passant-li per sobre a K. Diop, però dues pèrdues consecutives van obligar l’entrenador tricolor, David Eudal, a demanar el temps mort per ajustar la composició.

L’organització va canviar, i Crawford feia que el MoraBanc tornés a posar-se per davant en el lluminós (26-29), mentre que integrants clau per part dels locals, com Brussino, no acabaven de sentir-se còmodes. No obstant això, i tot i patir un parcial de 6-15, va ser Brussino qui va tornar els seus al partit. Apretava el Gran Canària en aquests darrers minuts del segon quart, i al moment es va sumar Shurna des de la mitja distància. Tan sols la combinació McIntyre-Arteaga va permetre agafar el túnel de vestidors amb el marcador completament igualat (39-39).

Ja en la represa, Jelínek avisava amb un bon triple en la primera jugada i els dos equips mostraven una intensitat superior que en el segon quart, lluitant cada rebot. Uns bons minuts de Chery va atorgar un petit avantatge als locals, però sota la direcció de Miller-McIntyre els tricolor van poder seguir la pista del Gran Canària. A partir d’aquí, intercanvi de cops. Les possessions van anar succeint ràpidament, però la polivalència de Shurna a la posta baixa i l’eficàcia de Salvó des del triple van anar decantant la balança a favor dels locals. Davant d’aquest context, Paulí i Diagne van sortir al rescat, i el marcador es va anar movent en diferències molt curtes, deixant un 63-61 quan faltaven els últims 10 minuts per disputar-se.

La sortida del Gran Canària a l’últim quart no va poder ser millor. La diferència de dos punts va passar a ser de set a causa de la descoordinació defensiva del MoraBanc i l’aparició, de nou, d’Ennis des de la línia exterior. Entrava Hannah a pista i posava el seu granet de sorra, però la falta d’ajudes en la penetració d’homes com Albicy o Chery va significar que es mantingués la distància.

Amb la màxima igualtat, Diagne va protagonitzar el segon esglai del duel, i va haver de ser substituït en patir marejos després d’un cop al cap. D’altra banda, va arribar el Hannah time clàssic de l’últim quart, amb el senegalès completament endollat, però les seves quatre personals i l’eficàcia en el rebot defensiu de Brussino van col·locar els locals 81-76 a falta d’un minut. Finalment, una recuperació i un rebot ofensiu de Brussino en la darrera jugada del partit va enterrar qualsevol opció de victòria per als tricolor (84-78).

Les claus

-Triples: Els tirs des de més enllà dels 6,75 metres van permetre al MoraBanc seguir dintre del partit en més d’una ocasió.

-Pèrdues: Al descans, 11 pèrdues registava el MoraBanc, per cinc del Gran Canària. De nou, un aspecte negatiu per als andorrans.

-Lluita: El MoraBanc va lluitar fins al final, romanent sempre a pocs punts del Gran Canària, sense perdre-li el ritme al duel.

-Sense sort: Una recuperació i un rebot ofensiu de Brussino va enterrar qualsevol opció tricolor d’endur-se la victòria a les illes.

El jugador destacat

Clevin Hannah

• Intel·ligent: Quan més apretat estava el marcador, més intel·ligent va ser Hannah. Amb ell inspirat, l’equip va funcionar i es va mantenir a prop en el marcador.

• Intens: Amb una parella de ball gens fàcil, com va ser Albicy en alguns moments, Chery en altres, o inclús Ennis, el senegalès va aguntar les envestides.

• Minvat: L’estratègia del Gran Canària va ser clara: forçar les personals del base. La falta d’ajudes a la zona interior va afavorir el Gran Canària en molts moments.