PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un mort i dos ferits crítics per un accident a la C-16

La circulació a la via i al Túnel del Cadí resta tallada durant hores

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu del Túnel del Cadí.
Imatge d’arxiu del Túnel del Cadí. | Túnels de Barcelona

El conductor d’un turisme va morir ahir en un xoc múltiple a la carretera C-16, a l’altura de Bagà, al Berguedà. A més, dues persones també van resultar ferides en estat crític, i dues més van ser afectades per l’incident, però estan fora de perill, segons va informar el Servei Català de Trànsit. En concret, l’accident va succeir al punt quilomètric 118,5. 

Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 14.30 hores i van dirigir-se a la zona, juntament amb set dotacions del Cos de Bombers, cinc ambulàncies i dos helicòpters del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els ferits van ser traslladats als hospitals Vall d’Hebron de Barcelona, al Parc Taulí de Sabadell i a l’hospital comarcal de Berga.

A causa de la col·lisió, el túnel del Cadí i els dos sentits de la C-16 a l’alçada del succés van romandre tancats, i el tall es va allargar de tres hores, mentre els cossos de seguretat desenvolupaven les seves tasques. 

La via va quedar reoberta en els dos sentits del trànsit al voltant de les 18.30 hores, així com les dues boques del Túnel del Cadí, pel fet que ja s’havien retirat els vehicles accidentats de la calçada. No obstant això, la via va acumular tres quilòmetres de retencions en ambdós sentits de la marxa.

Amb aquesta víctima, són 38 les persones que enguany han perdut la vida a les carreteres catalanes, segons van indicar des del Servei Català de Trànsit.

Aquest accident va coincidir amb l’inici del gruix principal de desplaçaments de Setmana Santa a Catalunya. En roda de premsa, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, va apel·lar ahir a «la responsabilitat i prudència de la ciutadania en un període on preveiem una mobilitat molt elevada, similar a l’etapa prepandèmica», i atès que aquest 2022 hi ha hagut un increment de la sinistralitat mortal. A més, les dades d’abril també assenyalen un lleuger repunt respecte al 2019 dels accidents de trànsit. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT