PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un edifici s’ensorra a Organyà i afecta a la C-14

L’incident no ha provocat ferits, però s`ha establert un pas alternatiu a la via

Per El Periòdic

Imatge de l’edifici enderrocat a Organyà.
Imatge de l’edifici enderrocat a Organyà. | Ajuntament d\'Organyà

Un edifici antic situat al peu de la carretera C-14, a Organyà, es va ensorrar parcialment ahir al matí, segons va informar el Servei Català de Trànsit. Inicialment, l’incident va obligar a tallar la via, i posteriorment, quan l’incident ja estava controlat, s’hi va establir un pas alternatiu, fet que va generar problemes de trànsit.

D’una banda, segons va explicar la Direcció General d’Emergències, l’avís de l’esfondrament es va rebre a les 08.12 hores. Els fets es van produir al punt quilomètric 161, a l’entrada nord del nucli urbà d’Organyà, concretament a l’avinguda Dr. Montanya. Per causes que encara s’estan investigant, el mur lateral de la casa va cedir, seguidament va provocar un col·lapse i va deixar a la vista l’interior de l’immoble, també molt deteriorat pel pas del temps. Tanmateix, el domicili ja estava deshabitat des de fa temps.

D’altra banda, una vegada es va produir el succés, s’hi van desplaçar dues dotacions del Cos de  Bombers de la Generalitat al lloc on hi havia hagut el desprendiment i també s’hi van apropar un tècnic de l’Ajuntament d’Organyà i una empresa amb qui va contactar el propietari de l’edifici perquè es fessin càrrec de la retirada de les runes. Així doncs, una gran quantitat de pedres, les quals formaven part de la paret de l’habitatge, van caure a la vorera i a la calçada, juntament amb algunes travesses de fusta. Tot i això, no va haver-hi ferits. 

Per aquest motiu, dues excavadores van treballar durant tota la tarda per acabar d’enderrocar el mur i evitar que es repeteixin els fets. Per la seva banda, el tècnic municipal va avalar la seguretat de la resta de l’estructura. 
Per acabar, alguns dels veïns van comentar a través de les seves xarxes socials que l’edifici ja feia temps que estava en mal estat, i que «es veia venir que qualsevol dia s’ensorraria», segons va informar Ràdio Seu. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT