PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els hotels i les estacions d’esquí fregaran el ple per Setmana Santa

La mitjana d’ocupació d’aquest mes és similar a la del 2019

Per Anna Casanova

Imatge de la façana d’un hotel.
Imatge de la façana d’un hotel. | Tony Lara

l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turísitic (AEAT) espera una ocupació d’entre el 85% i el 95% per Setmana Santa, sobretot entre els dies 10 i 16 d’abril. A més, la rebuda dels turistes serà molt superior a la de l’any passat, que es va veure reduïda a causa de la covid i pel tancament de fronteres per prevenir l’expansió del virus. 

Majoritàriament, els turistes que visitaran Andorra per aquestes dates, segons l’AEAT, seran espanyols, els quals representen entre el 70% i el 75% de l’ocupació total, mentre que la segona nacionalitat amb més ocupació al país serà la francesa. Amb tot, l’AEAT destaca que l’ocupació començarà a disminuir a partir de diumenge.

D’altra banda, i pel que fa a les estacions d’esquí del país, Grandvalira també assegura que les seves dades són molt semblants a les de fa tres temporades, en l’època prepandèmica. Així doncs, es preveu que el turisme es mantingui alt en el sector de la neu. 

Tanmateix, pels pròxims dies s’espera pluja i mal temps, fet que pot provocar temporalment una parada de l’activitat a les pistes i, en conseqüència l’arribada de turisme. Des de Grandvalira, però, han organitzat concerts, espectacles amb cavalls, activitats amb nens i altres iniciatives, les quals és previst que es puguin realitzar si el temps no empitjora durant el cap de setmana.

Així doncs, des de Grandvalira i l’AEAT s’espera acabar la temporada d’hivern i la Setmana Santa amb una bona ocupació i unes xifres iguals o superiors als anys passats.

Per acabar, pel que fa a l’última setmana, la mitjana d’ocupació hotelera ha arribat al 53,60%, segons va publicar ahir la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). Aquestes xifres són similars a les del 2019, un any abans de l’arribada de la crisi sanitària. La mitjana més alta dels últims dies, malgrat això, ha estat del 14 fins al 20 de març, amb un 62,50% d’ocupació. 

En l’àmbit comparatiu, pel que fa al mes de febrer, les pernoctacions assolides van arribar fins al 70,90%, si bé l’última setmana de març i la primera setmana  d’abril han disminuït la mitjana, amb un 54,93% i un 31,65% d’ocupació respectivament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT