PUBLICITAT

La Massana

Vallnord prepara la Copa del Món de BTT després de dos anys

L’organització estima una inversió de 887.000 euros i un retorn econòmic de gairebé cinc milions d’euros

Per David Sansaloni

Un instant de la presentació de la Copa del Món UCI de BTT, ahir.
Un instant de la presentació de la Copa del Món UCI de BTT, ahir. | Vallnord-Pal Arinsal

L’organització de l’UCI MTB World Cup Vallnord-Pal Arinsal 2022 va iniciar ahir el compte enrere per a la 8a edició de la Copa del Món UCI de BTT que es farà al Principat. L’eseveniment tindrà lloc del 12 al 17 de juliol, i els riders més importants del món s’instal·laran a la Massana amb la finalitat de disputar-se les primeres places internacionals en les modalitats de cross country (XCO), short track (XCC) i descens (DHI).


La confiança de la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha permés que el país torni a acollir una de les cites més importants d’aquest esport, però l’àmbit esportiu no serà l’únic a tenir en compte. S’espera una repercussió mediàtica superior a la que es va tenir el 2019 i, a més, un retorn econòmic també més elevat en comparació amb aquelles dates. Segons va confirmar l’organització, la inversió en aquesta ocasió serà una mica més elevada, d’uns 887.000 euros, mentre que els càlculs han xifrat el retorn econòmic en uns cinc milions d’euros, el que deixaria de benefici net al país i, sobretot, a la parròquia, poc més de quatre milions d’euros.


Pel que fa al calendari, el tret de sortida es donarà el dia 12 de juliol amb el Welcome Day, mentre que l’endemà tindran lloc les inspeccions tècniques, i el dia 14 començaran els entrenaments oficials. Tanmateix, la primera cursa es farà el dia 15 amb la prova short-track, de 30 minuts de durada i un quilòmetre en la qual participaran 40 dels millors corredors elit del món.  A partir d’aquí, es desenvoluparan els entrenaments i rondes classificatòries que permetran donar pas a les finals de descens el dissabte 16 i, finalment, les finals de cross-country el diumenge 17. 


Després de dos anys, la Copa del Món torna a Vallnord-Pal Arinsal amb novetats: un nou circuit de descens, activitats per a tots els espectadors i dues edicions més confirmades. La Copa del Món tornarà el 2023, mentre que els Campionats del Món es desenvoluparan el 2024. En total, l’estació acollirà 805 participants procedents de 47 països, i s’esperen més de 700 col·laboradors, comptant treballadors, voluntaris i externs.


Segons va explicar el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, «volem que aquest esdeveniment al país giri sobre tres eixos fonamentals: la seguretat, la tecnologia i la sostenibilitat», mentre que per part de les entitats públiques es va mosatrar ple suport a la inciativa. La cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, va declarar que «des del comú s’aposta fermament per la bicicleta de muntanya, ja que és un dels pilars fonamentals de la parròquia de la Massana». I un discurs similar va adoptar, seguidament, el cap de Govern, Xavier Espot, qui va afirmar que «seguirem apostant per la cita, ja que aporta notorietat al país i permet donar als visitants una experiència única». Finalment, el president de la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC), Gerard Riart, va assenyalar que «és un orgull poder seguir treballant per fer possible que Andorra rebi la Copa del Món de BTT després de tant de temps».

 

Els competidors del país

 

En aquesta Copa del Món de BTT no hi hauran només campions olímpics i ciclistes establerts a l’elit competitiva, sinó que alguns corredors tricolor també estaran presents i comptaran amb les seves oportunitats per poder disputar alguna de les finals.


Fins a cinc corredors formaran la representació andorrana. En la modalitat de descens estaran presents a la línia de sortida els joves de la FAC Arnau Graslaub, en categoria júnior, i Alex Iscla, en sub-23. Pel que fa a la disciplina de cross-country, els també joves Stefan Ancion i Kilian Folguera participaran en la categoria sub-23. Finalment, en categoria elit, Andorra comptarà amb la presència del ciclista Xavi Jové. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT