PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rossell inicia la 31a promoció del curs d’agents penitenciaris

Rosell apunta que «s’aposta per la formació continuada i específica»

Per El Periòdic

El ministre Rossell amb els dos nous agents.
El ministre Rossell amb els dos nous agents. | SFGA/JAViladot

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va presidir ahir la cerimònia d’obertura del curs formatiu de la 31a promoció d’agents penitenciaris. L’acte, que va tenir lloc a Meritxell, també va comptar amb la participació del director del Centre Penitenciari, Miquel Àngel Val, així com la presència del secretari d’Estat de la cartera, Joan León, i el director adjunt del cos, Oriol Magrinyà. Aquesta 31a promoció està constituïda per dos futurs agents penitenciaris, un home i una dona, els quals han superat el procés selectiu. 

Així doncs, la seva formació continuarà ara amb un pla de set mesos on se’ls oferiran nous continguts especialitzats, i que també inclourà aspectes com la intervenció, el tir, la legislació i primers auxilis, entre d’altres. En aquest sentit, Rossell va apuntar que «la formació és un element clau per al bon desenvolupament de la vostra activitat, i per aquest motiu no només està prevista en el moment d’accés al Cos, sinó que també s’aposta per la formació continuada i la formació específica».

Per acabar, una vegada els dos agents penitenciaris hagin finalitzat la seva formació i el tutoratge per tots els departaments entraran al cos el pròxim mes de novembre. No obstant això, estaran sotmesos a un període de prova d’un any. 
El Centre Penitenciari disposarà llavors de 62 efectius uniformats, segons va recordar el Govern en un comunicat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT