PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El programa EEBE confirma el bon camí amb els resultats a l’EYOF

Íria Medina en alpí i Gina del Rio en fons se situen com a referents amb les seves quartes places

Per El Periòdic

Del Rio durant una prova als EYOF, a Finlàndia.
Del Rio durant una prova als EYOF, a Finlàndia. | FAE

Els resultats de les corredores del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE) de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) Íria Medina i Gina del Rio durant el passat Festival de la Joventut Europea (EYOF) de Vuokatti, a Finlàndia, disputats el passat mes de març, van posar de manifest que el projecte està donant resultats. Medina en esquí alpí i Del Rio en esquí de fons van ser quartes en l’eslàlom paral·lel i els 7,5 quilòmetres, respectivament.


«El programa EEBE es va crear amb la ferma intenció de fer una aposta decidida per la pràctica esportiva d’alt nivell però combinada amb els estudis», es va declarar des de la FAE, mentre s’afegia que «la intenció era centralitzar el focus d’atenció a l’esport en temporada d’hivern (finals d’octubre i principis de novembre, fins al mes de març) i combinar amb un treball acadèmic intens la resta de l’any».


El director d’esquí alpí de la FAE i màxim responsable del programa EEBE en la disciplina, Roger Vidosa, va valorar la feina d’Íria Medina, explicant que «gràcies a aquest resultat es posa sobre el paper el potencial que coneixem d’Íria [Medina], però que encara no hem plasmat en punts FIS». Vidosa també va donar la seva visió, en termes general, sobre el programa, assenyalant que «el balanç és molt bo, sobretot en els sub-16, mentre que en sub-18 tenim més alts i baixos i haurem de fer variacions».


Per la seva banda, l’encarregat de la disciplina de fons i entrenador de la FAE, Joan Erola, va afirmar que les coses «pinten molt bé des de fa temps», i va voler afegir, també en termes generals, que «els mitjans que es posen a l’EEBE i a la plataforma fa que tot sigui idoni per aconseguir treure resultats». «El que més valoro del programa EEBE», va dir Erola, «és que ells poden combinar estudis i esport de manera molt adaptada. Han d’anar pas a pas, però la combinació acadèmica i esportiva és una solució molt interessant». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT