PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció sub-19 torna a guanyar i acaba segona de grup

Les andorranes s’han endut la victòria en tres dels darrers quatre partits oficials que han disputat

Per David Sansaloni

La selecció sub-19 celebra la seva victòria per 1-3 davant Armènia, ahir a l’Estadi Nacional.
La selecció sub-19 celebra la seva victòria per 1-3 davant Armènia, ahir a l’Estadi Nacional. | Xavi Miró / FAF

La selecció sub-19 femenina ho va tornar a fer. Les jugadores dirigides per Jose Martín es van imposar al combinat d’Armènia per 1-3, després de refer-se d’un resultat advers i remuntar en la segona meitat gràcies a dos gols de Gemma Lluch i un altre de Maria Moles de penal. Amb aquesta victòria, les andorranes en sumen tres en els últims quatre partits oficials internacionals que han disputat.


La trobada a l’Estadi Nacional va començar molt igualada, amb els dos equips temptejant-se i sense voler arriscar en excés. Amb aquest context, la primera ocasió perillosa va ser per a les armènies, amb un mà a mà que es va encarregar de rebutjar Gil Do Nascimento, i poc després l’àrbitre els anul·laria un gol per fora de joc. L’esglai va servir per despertar les tricolor, que a la mitja hora de partit van veure com el xut de Culleres pegava al travesser, mentre que cinc minuts després Lia Gil, de cap, va repetir l’acció estavellant, de nou, una pilota al pal.


Les del Principat van assetjar la porteria rival i van dominar la pilota, però una jugada desafortunada a les acaballes del primer temps va acabar amb un gol en pròpia porteria de Gil Do Nascimento a causa d’un mal rebuig. El cop semblava haver sigut dur, però ja en la represa les joves jugadores van demostrar caràcter i tan sols van tardar tres minuts a empatar la trobada. Una bona jugada individual de Laia Solé va acabar en penal, que es va encarregar de transformar la capitana, Maria Moles, igual que va fer el passat dimarts en la primera jornada.


Amb l’empat al marcador i la motivació de refer-se va arribar el golàs de la tarda. Gemma Lluch va agafar la responsabilitat de treure una falta directa, escorada a la banda dreta, i amb un fort xut va superar Harutyunyan i va fer que l’1-2 pugés al lluminós. El fet de veure’s per sota en el marcador al descans va motivar les tricolor, que ara veien com es capgirava el resultat, i encara quedava més.


Una pressió alta de De Vertiz va suposar que la pilota acabés en els peus de Lluch, que sols va haver d’espentar l’esfèric per firmar el seu segon gol i materialitzar la segona plaça del grup per a la sub-19, que compta amb opcions d’ascens, però haurà d’esperar altres resultats abans. «Estic molt content, ja no sols pel resultat, sinó també pel grup, perquè s’ho mereixen i són noies que treballen de valent», va dir Martín en acabar el partit, mentre que Lluch va explicar que «els gols no s’anoten sols, sinó que darrere hi ha tot un equip que ho fa possible i, precisament, això som, un equip». 

 

Les decles

 

Jose Martín - Seleccionador dub-19

«Estic molt content, ja no sols pel resultat, sinó també pel grup, perquè s’ho mereixen i són noies que treballen de valent»

 

Gemma Lluch - Jugadora

«Els gols no s’anoten sols, sinó que darrere hi ha tot un equip que ho fa possible i, precisament, això som, un equip»

PUBLICITAT
PUBLICITAT