PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp acorda el subministrament d’aigua potable a Porta

El conveni s’ha pogut firmar gràcies a un preacord del 2012

Per El Periòdic

La signatura del conveni de col·laboració amb Porta.
La signatura del conveni de col·laboració amb Porta. | Comú d\'Encamp

El Comú d’Encamp subministrarà aigua potable a la mairie de Porta perquè es pugui recuperar el funcionament dels quatre edificis de serveis situats a la zona fronterera de la localitat francesa de Les Bailletes, a tocar del Pas de la Casa. Segons van informar des de la corporació, aquesta zona té un enclavament amb edificis que s’estan deteriorant per la manca de serveis bàsics com l’aigua potable. Per aquest motiu, es va arribar a un acord entre les dues administracions per tal que el comú pugui, en les mateixes condicions que ho fa amb qualsevol altre abonat del Pas, permetre l’embrancament a la xarxa d’aigua potable comunal i restablir els serveis en aquesta zona d’entrada de la localitat encampadana.

La mairie de Porta va acollir l’acte formal de signatura del conveni administratiu amb el cònsol menor d’Encamp, Jean Michel Rascagnères, i el maire de Porta, Marius Hugon. Al seu torn, el cònsol menor va destacar que aquest conveni permetrà subministrar aigua potable a «quatre edificis perquè tornin a tenir vida i es millori en gran mesura l’accés al Pas de la Casa». Per la seva banda, Hugon va agrair la col·laboració de la corporació i del Govern i va explicar que aquest conveni s’ha pogut signar gràcies a un acord previ de l’any 2012 entre els governs andorrà i francès.

L’acte també va comptar amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i dels ambaixadors d’Andorra a França, Eva Descarrega i de França a Andorra, Jean Claude Tribolet. Per la banda francesa, va assistir el sotsprefecte, Dominique Fossat, i la vicepresidenta del SIVM de la Vallée du Carol, Carole Ernst. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT