PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La plaça Coprínceps recupera Sant Jordi amb 18 parades

L’artista Emma Regada durà a terme un espectacle relacionat amb el tèxtil que implicarà el públic

Per El Periòdic

Els punts de llibre de Sant Jordi 2022 d’Escaldes-Engordany.
Els punts de llibre de Sant Jordi 2022 d’Escaldes-Engordany. | ANA / L.G.

La plaça Coprínceps tornarà a ser el centre neuràlgic de la celebració de Sant Jordi a la parròquia d’Escaldes-Engordany amb un total de 18 parades d’artesania, associacions, llibreries i floristeries, entre altres. Així ho van manifestar el cònsol menor escaldenc, Joaquim Dolsa, el conseller de Vida Cultural i Aparcaments, Valentí Closa, la directora de Cultura, Anna Garcia, i la responsable de la biblioteca comunal, Vanessa Sanjurjo, durant la presentació de les activitats que es duran a terme enguany per la festivitat, la qual recupera la plena normalitat després de dos anys marcats per la irrupció de la pandèmia del coronavirus i les restriccions decretades pel Govern.

«Un Sant Jordi diferent, tornem al centre neuràlgic tradicional de la celebració, la plaça Coprínceps després d’un 2020 amb una festivitat virtual i un 2021 encara marcat per les limitacions d’aforament i espais», va assenyalar Closa, que també va animar els residents a la parròquia i a tot el país a «donar el tret de sortida oficial a la primavera amb les múltiples activitats que hem organitzat pel 23 d’abril». En la mateixa línia es va pronunciar Garcia, que es va mostrar molt satisfeta de poder «tornar a omplir la plaça Coprínceps de parades, llibres i activitats».

D’aquesta manera, els actes a la plaça s’iniciaran a les 10.00 hores amb l’obertura dels espais de llibres, floristeries i artesania, i amb el començament de les activitats per als més petits, pels quals, aprofitant l’últim cap de setmana de vacances escolars, s’ha adaptat la programació. La directora va apuntar que, a banda del factor comercial de la festivitat amb venda de llibres i roses, des de la corporació «sempre hem abocat per dur a terme activitats on els infants trobin un vessant educatiu a través de la llegenda de Sant Jordi».

El programa també compta amb la ja tradicional actuació de l’artista Emma Regada, que durà a terme un espectacle relacionat amb el tèxtil que també implicarà, d’alguna manera, la participació del públic. Tot seguit, a partir de les 12.30 hores, s’iniciarà el vermut de paraules musicals, amb la col·laboració de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), un acte «íntim i sincer», tal com va matisar Garcia. A la tarda, cap a les 17.00 hores, començarà l’espectacle infantil a càrrec del Centre de Titelles de Lleida i s’atorgaran els premis del 21è concurs de punts de llibre, on hi han participat 1.200 infants de tots els centres educatius. «Estem molt satisfets de la participació, un 71% del total de 1.694 punts que vam repartir arreu de les escoles del país», va manifestar.

A més a més, com no podia ser d’una altra manera, la festivitat comptarà amb la tradicional signatura de llibres per part dels autors andorrans i d’una Jam Sessions de lletres que clourà l’esdeveniment fins a les 20.00 hores. En relació amb la previsió meteorològica, Garcia va posar en relleu que l’esperit de Sant Jordi «és el carrer», per la qual cosa, tot i que compten amb una alternativa en cas de molta pluja al vestíbul del Prat del Roure, «aguantarem estoicament a la plaça fins que sigui possible». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT