El Sant Julià treu profit de les taules en el derbi escaldenc

Un golàs de Freire al límit del temps reglamentari posa els lauredians a tres punts del líder

Maffeo i Casas celebren el primer gol del Sant Julià contra la UE Santa Coloma, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. | Xavi Miró / FAF

Els play-offs de la Lliga Multisegur Assegurances van començar ahir amb enfrontaments que suposen canvis importants a la classificació. A la part alta, el Sant Julià es va imposar a la UE (2-1) i va aprofitar les taules entre Atlètic i Inter (1-1). En la lluita per la permanència, l'Ordino es va imposar a l'Engordany en tota una final de la lluita per eludir la promoció.

UE ENGORDANY 0 - FC ORDINO 2

El play-off de la Lliga Multisegur Assegurances va començar amb el més semblant a una final. UE Engordany i FC Ordino, setè i sisè classificats separats per només 2 punts i màxims rivals en la lluita per eludir la plaça de promoció. L'equip que dirigeix Carlos Sánchez va plantejar una primera part seriosa i va ser lleugerament superior al rival en possessió i també en ocasions.

No podia començar d'una millor manera, ja que al quart d'hora de joc, després d'algunes aproximacions a l'àrea rival, Bryan Pubill va protagonitzar una incursió per la banda dreta, va fer la passada de la mort, Josete la va deixar passar i darrera hi havia Coro per rematar de primeres, ras i col·locat, lluny de l'abast de Marcos Relaño. Amb l'1-0 es va arribar al descans, malgrat que els últims minuts del primer temps es va poder veure algun moviment més en l'electrònic. Sobretot al minut 40. Primer va avisar l'Ordino amb una jugada col·lectiva d'atac que a punt va estar d'acabar en gol i la rèplica, a la contra, mitjançant un Diego Najera que va fallar a porta buida després d'una gran assistència de Mirabaje.

La segona part va començar amb un xut llunyà de Sebas Gomez, massa desviat. L'Engordany havia de donar un pas endavant per neutralitzar el gol de desventatge davant un Ordino apagat d'idees en atac des de la represa. Un penal favorable als de Carlos Sanchez al minut 72 va poder significar la sentència, però Lluis Martins va xutar a mitja altura, a l'esquerra de Relaño, i el meta de l'Engordany va encertar la trajectòria, mantenint el seu equip amb opcions de remuntar. Lankar va ser l'home més incisiu amb diverses incursions. Una per la dreta al minut 78 va acabar amb un xut creuat que va sortir fora, lleugerament desviat. L'Ordino va signar la sentència amb una altra contra al minut 89. Hugo Micael Costa progressa per la dreta en una contra letal dels ordinencs, cedeix a Lluis Martins i aquest la controla i defineix ras, a dins.

Tres punts d'or per a un Ordino que amplia les diferències amb l'Engordany a 5 punts i dona un pas més cap a la permanència directa.

CE CARROI 0 - FC SANTA COLOMA 0

El cuer Carroi va sortir al terreny de joc sabent que l'Ordino, ja amb 19 punts de marge en guanyar a l'Engordany, deixava de ser un possible rival pel descens directe. Amb tot, va sortir des del xiulet inicial a lluitar pels tres punts i aferrar-se a les opcions que li queden: salvar-se a través de la promoció. El cert és que el Carroi va mostrar més voluntat al terreny de joc, va tenir més intencions de buscar la porteria contrària, però gairebé no van generar perill.

L'ocasió més clara, un xut de Julian Martínez a boca de canó que va salvar Adri Muñoz amb una intervenció de mèrit. El FC Santa Coloma va inaugurar el marcador en una de les poques aproximacions de què va gaudir als primers 45 minuts. Superat el 35, gran jugada col·lectiva amb remat de Rodri que rebutja Ibrahima, el rebuig va a parar a Guillaume Lopez, que ha de rematar fins a dos cops per refermar-se co el màxim golejador de la Lliga Multisegur Assegurances amb 14 gols. Centre al segon pal, Rodri toca de primeres i Grondona no falla a boca de canó per fer pujar el 0-2.

Al quart d'hora de la represa el Carroi va tenir una ocasió immillorable per ficar-se de nou en el partit. Gran passada en profuniditat d'Estrada a Elae, que encara Adri Muñoz i el porter colomenc li tapa tots els espais i atura. Seguia sense entrar-li el gol al Carroi mentre els colomencs, que tornaven a arribar a l'àrea rival al minut 80, seguien mostrant màxima eficàcia. Enric Pi es va fer amb una pilota a la frontal i va fer un xut creuat, imparable per a Ibrahima. Grondona va tornar a veure porteria al 86 per tancar el marcador en el definitiiu 0-4 i per segellar un doblet que suposa el 13è gol per a ell. Només està a un del seu company Guilllaume Lopez.

ATLÈTIC CLUB ESCALDES 1 - INTER CLUB ESCALDES 1

Tres dies després de viure el derbi escaldenc entre Atlètic i Inter a la Copa Constitució, es va tornar a repetir en la primera jornada del play-off pel títol. Els dos equips, separats per 5 punts, van acabar amb repartiment de punts. L'Atlètic es va avançar ben d'hora, al minut 5 mitjançant una centrada mil·limètrica de Cisteró des de l'esquerra que va rematar de cap a dins, entrant des de la segona línia, Victor Perez. Era una de les poques accions de perill d'una primera part que, amb tot, es va jugar a un alt ritme.

Superat el quart d'hora, una altra combinació en atac de l'Atlètic entre Aaron, Luigi i Xavi Vieira la va finalitzar el capità amb un xut massa alt, per sobre el travesser. La més clara per a l'Inter va arribar al minut 35, en una passada a l'espai a Soldevila que, pressionat pel seu marcador, va xutar desviat. L'Atlètic va poder arribar al descans amb el mínim avantatge i en la represa va sortir amb una proposta més centrada en no encaixar.

Tot anava bé fins que al minut 78, una pèrdua en defensa va permetre Artigas quedar-se sol davant Alex Ruiz i batre'l per baix. Les taules no li agradava a cap dels dos equips i l'emoció va pujar com l'escuma als darrers minuts. Al 88 l'Inter va tenir la seva mitjançant un eslàlom de Bernaca que va finalitzar xutant des de la frontal però Alex Ruiz va poder refusar amb dificultats. Ja en el descompte, l'Atlètic va tenir la seva en una falta lateral però la rematada de cap d'Alex Sánchez va sortir desviada. Un repartiment de punts que deixava l'oportunitat a Sant Julià i UE Santa Coloma retallar punts amb el líder Inter.

UE SANT JULIÀ 2 - UE SANTA COLOMA 1

El Sant Julià va aconseguir una victòria sobre la botzina que el situa segon a la classificació en una primera jornada del play-off pel títol a la qual ha pogut retallar punts al líder. Els lauredians van ser més efectius que el rival en una primera part amb escasses ocasions. L'equip que entrena Paco Montesinos va obtenir premi a la intensitat amb què va buscar la porteria contrària als primers minuts. Va avisar Morales al minut 11 amb un xut que va refusar Ahamada i al 16, Casas va inaugurar el marcador rematant de primeres una centrada per la dreta.

Així va finalitzar la primera part, però als 3 minuts de la represa, una jugada desafortunada va acabar significant l'empat. Mal refús de Marcel Sgro, recupera Obama, xuta després d'amagar, rebota en un defensa i sorprèn Carrio. l'1-1. Fins el final, molta lluita i molta seguretat defensiva... Fins que al minut 86, Bacari va rebre al cor de l'àrea, va deixar-la enrere i Freire, amb una execució perfecta, va enviar la pilota a l'escaire. Tres punts per al Sant Julià que el situen segon i a tres punts del líder.