Detalls que marquen

El MoraBanc cau davant l’Unicaja d’Ibon Navarro en un partit en el qual les jugades puntuals decanten la balança

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta la cistella en una jugada del partit d’ahir entre l’Unicaja i el MoraBanc al Martin Carpena. | acb Photo / G. Pozo y R. Pozo

Els detalls van marcar la diferència en la qual va ser una nova derrota del MoraBanc a la Lliga Endesa, en perdre per 78-74 contra l’Unicaja d’Ibon Navarro.
El partit va començar d’allò més parell, amb Hannah encetant el marcador per als tricolor, mentre que Díaz feia el mateix per als malaguenys, ambdós des de la línia dels 6,75 metres. Tanmateix, Llovet sabia la lluita que hi hauria a la pintura i, tot i això, va sortir vencedor en els primers duels, mentre que, per l’altra banda, Abromaitis va castigar també des del triple per posar-se un punt per sobre (8-7).

Els primers compassos van ser frenètics, amb els dos conjunts apostant pels contraatacs ràpids, i en un primer moment va semblar que aquest context beneficiava el MoraBanc, però les errades en tirs, a priori, fàcils, van permetre que l’Unicaja tornés a agafar confiança. Abromaitis va ser l’home més efectiu dels locals, i un parell de males decisions dels del Principat van fer que els jugadors d’Ibon Navarro acabessin el primer quart amb sis punts d’avantatge (26-20).

Unicaja estava tirant menys, però amb més efectivitat, mentre que el MoraBanc dominava el rebot, però li faltava encert. En el segon quart, els triples ja no entraven igual que en els primers 10 minuts, i la defensa dels locals es va intensificar. Barreiro anotava de tres després de tres rebots ofensius de l’Unicaja, i sota la desesperació de la banqueta tricolor. D’altra banda, Oliver estava sent un veritable maldecap a la zona interior, realitzant fins a tres taps i mostrant-se molt més incisiu que els atacants tricolor.

Amb aquest context, els malaguenys es van posar 11 punts a dalt, i és que la diferència estava sent clara: 8/13 en triples estava registrant l’Unicaja, pels 3/13 del MoraBanc. Als homes de David Eudal els faltava pujar una marxa més per a igualar els seus rivals, però les transicions en atac no estaven sortint, no es trobaven camins fàcils per entrar a la cistella, i els tirs de tres punts no estaven sent la solució (43-30).

Un altre aspecte clau van ser els tirs lliures, amb un 2/8 per als andorrans, el que suposava deixar-se més punts pel camí. Finalment, i amb el poc encert sota la cistella encara present, els jugadors van marxar cap als vestidors amb el 45-35 al lluminós.

Ja en la represa es va poder veure un MoraBanc més directe pel que fa a les penetracions i aprofitant més les individualitats pròpies. Crawford, amb 14 punts, i Olumuyiwa a la pintura van sortir com els més endollats, però Brizuela no es va quedar enrere per la part de l’Unicaja, desfent la defensa estàtica dels de David Eudal. Els dos taps consecutius a Morgan, un per part d’Abromaitis i altre de Kravets, va acabar amb un 2+1, que va deixar clar que als andorrans els feia falta alguna cosa per acabar de materialitzar la remuntada.

Només Paulí i Crawford havien passat dels 10 punts a falta dels 10 últims minuts, i figures importants com és Codi Miller-McIntyre o Moussa Diagne registraven un punt i zero, respectivament. Va ser el mateix Paulí el principal protagonista tricolor en els primers compassos de l’últim quart, i amb tres bons atacs els del Principat van aconseguir reduir la diferència fins als tres punts. La remuntada era possible, i més veient que l’Unicaja havia sortit desactivat i sense idees en atac. Malauradament, tres tirs lliures per a Díaz per falta de Llovet va retornar als malaguenys al parquet, i en cosa de dos minuts van desfer el bon inici tricolor establint una diferència de nou punts (71-62).

No obstant això, quan faltaven quatre minuts pel final va arribar el moment de Miller-McIntyre. Un bon tap de Paulí va provocar la primera cistella de l’estatunidenc en tot el partit, mentre que després el base tornaria a ser protagonista en dues bones penetracions, obligant Ibon Navarro a demanar temps mort perquè el MoraBanc s’havia posat a tres punts amb un parcial de 2-8 (71-68).

Les idees de l’extècnic tricolor van ser efectives, i és que els locals es van tornar a posar al davant, però un triple de Jelínek va deixar els tricolor a només un punt. Finalment, una falta en atac d’Olumuyiwa va significar els tirs lliures per a l’Unicaja i el 78-74 final.