Els homes de Xepi Garcia estan una passa més a prop del somiat ascens

Per David Sansaloni

Un instant del partit del VPC d’ahir, davant el Vernet.
Un instant del partit del VPC d’ahir, davant el Vernet. | VPC Andorra Rugby XV

El VPC sènior masculí està una passa més a prop del somiat ascens a Federal 3. Els jugadors dirigits per Xepi Garcia van vèncer ahir el Foyer Laïque Haut Vernet per 13-9 en un partit d’allò més disputat, a l’Estadi Nacional, fent gala del seu joc col·lectiu i la intensitat a la gespa a la qual ja està acostumat l’aficionat tricolor.
Gairebé 12 minuts van tardar els andorrans a encetar el marcador gràcies a una bona jugada convertida a la perfecció que posava el 5-0 en el marcador. No obstant això, els francesos, cinc minuts després, van retallar distàncies amb un bon llançament que va servir per posar el 5-3 al lluminós.

El partit estava d’allò més igualat, amb una concentració i intensitat per part dels dos conjunts màxima. El joc exterior del VPC estava sent una mica més efectiu, mentre que es mostraven sòlids en defensa, minvant la capacitat ofensiva dels seus rivals. Amb aquest context, i quan es portava disputada mitja hora de partit, una jugada molt semblant a la primera va permetre els andorrans posar una diferència en el marcador més àmplia (10-3).

Amb aquest resultat no va haver-hi temps per a més, i l’àrbitre va enviar els jugadors cap als vestidors. En la represa es va seguir el mateix guió, tot i que els de la zona del Rosselló van apretar una mica més els tricolor i van aconseguir altres tres punts per posar el 13-6 quan només es portaven cinc minuts de la segona meitat.

Les ocasions per als locals també arribaven, però no s’acabaven de convertir, quedant-se en esglais per a l’aficionat present a l’Estadi Nacional. I quan encara no s’havien arribat als 20 minuts, nova transformació dels visitants. Amb el 13-9 la tensió va anar en augment, però el VPC es va mantenir ferm al terreny de joc, mostrant caràcter i idea a l’hora de fer transicions amb la pilota. Finalment, va estar més a prop l’anotació local que la visitant, però el marcador ja no es va moure, deixant el VPC més a prop de l’ascens.