L’FC Andorra venç el Reial Madrid Castilla i torna a dormir líder a l’espera del que facin l’Albacete i el Vila-real B

Per David Sansaloni

Martínez i Hevel celebre l'1-0 d'ahir a l'Estadi Nacional.
Martínez i Hevel celebre l'1-0 d'ahir a l'Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va aconseguir ahir tres punts d’or a l’Estadi Nacional en vèncer el Reial Madrid Castilla per 2-1 amb gols d’Hector Hevel i Carlos Martínez.

Els primers minuts van ser completament de tanteig per part dels dos equips. Els tricolor van proposar una pressió alta, intentant incomodar el màxim possible la sortida de pilota del seu rival, mentre que els blancs es van mostrar còmodes al darrere, esperant l’errada local per muntar el contraatac. Li va costar als jugadors d’Eder Sarabia trobar espais per poder crear ocasions i, fins i tot, la primera oportunitat va ser per al Reial Madrid, amb una centrada de Peter que es va passejar per l’àrea petita de la porteria defensada per Ratti sense que ningú l’espentés.

A mesura que van anar passant els minuts, els respecte va anar perdent-se, i el perill es va fer més present en ambdues àrees. Fernández i Hevel ho van intentar, tant per banda dreta com per banda esquerra, però el bosc de cames de la defensa madrilenya repel·lia qualsevol intent tricolor. Abans de la mitja hora de partit, els dos extrems de l’FC Andorra van avisar amb dues bones internades, però no va ser fins al minut 35 quan Vilà es va treure una bona centrada que va sorprendre els centrals del Reial Madrid i va acabar als peus d’Hevel, que de primeres i amb cama dreta va creuar la pilota, superant Fuidias i establint l’1-0 en el marcador.

A partir d’aquí, progressivament els homes dirigits per Raúl Blanco van anar guanyant protagonisme, amb Peter com a principal perill, i precisament per aquesta banda dreta va arribar l’empat. Antonio Blanco va realitzar una bona centrada al cap de Dotor, que amb un bon moviment li va donar la força necessària a l’esfèric perquè s’acabés colant per la part dreta de la porteria de Ratti. Un gol psicològic al minut 43 que va gelar l’Estadi Nacional.

Ja en la represa, aquest últim gol va minvar l’energia de l’FC Andorra, que no va acabar de sentir-se còmode sobre la gespa, mentre que el Reial Madrid s’alçava com a dominador i gaudia de les oportunitats de perill. La incomoditat tricolor es va notar sobretot en les pèrdues de pilota, ja que en vuit minuts ja s’havien regalat més possessions que durant tots els primers 45.

Tot i això, quan millor estava l’equip blanc va arribar l’alegria a l’Estadi Nacional. Marc Fernández va protagonitzar una bona internada per banda esquerra i va poder col·locar la passada de la mort, a la qual va arribar amb la puntera Carlos Martínez per instaurar el 2-1 i tornar la tranquil·litat a l’equip tricolor. El gol era el que li feia falta al conjunt del Principat per tornar a dominar, i així va ser, tot i que el Madrid encara va disposar d’una bona ocasió de falta directa, que es va encarregar de rebutjar Ratti. Sense temps per a més, i amb el 2-1, l’FC Andorra torna a dormir líder.

Les claus

-Paciència: Davant la formació defensiva que van presentar els blancs en els primers minuts, els tricolor van saber esperar i marcar.

-Possessió: L’FC Andorra va patir en els moments que no tenia el control de la pilota, i el Reial Madrid ho va saber aprofitar.

-Remuntada: Quan millor estava el Reial Madrid, els tricolor van saber remuntar la situació i establir el 2-1 de la tranquil·litat.

-Cop sobre la taula: Amb aquests tres punts, l’FC Andorra referma la seva condició de candidat a l’ascens directe cap a la Segona Divisió.