Oriol Olm certifica el podi a la classificació general d’esprint

El jove corredor de la FAM aconsegueix ser 8è en la cursa d’ahir a Flaine (França)

Olm, al tercer calaix del podi general de la modalitat d’esprint.
Olm, al tercer calaix del podi general de la modalitat d’esprint. | FAM

L’estació de Flaine, a França, va reunir en una nova jornada els millors atletes internacionals d’esquí de muntanya de la categoria sub-20, entre els quals va estar el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) Oriol Olm. Sota una pluja intensa i traïdora, els esportistes van poder competir en l’última cursa de la temporada 2021-2022 de la Copa del Món Würth Modyf ISMF: l’esprint. En aquesta cita, Olm va aconseguir fer-se amb una bona 8a posició, tenint en compte que l’organització va patir canvis i es van establir unes classificatòries en les quals només els cinc millors passaven a la final.

Gràcies a aquesta posició assolida pel jove corredor andorrà, juntament amb la resta dels resultats que es van donar, el de la FAM va materialitzar la tercera posició a la classificació general de la disciplina d’esprint, fet que li va suposar pujar al podi en l’entrega de premis que va tenir lloc ahir i confirma la gran temporada realitzada en la seva categoria.

Cal destacar les terceres posicions obtingudes a Valtellina i Martello (Itàlia), fent que aquesta sigui la seva millor campanya d’esquí de muntanya per a Olm.

Finalment, en categoria Sènior, Adrià Bartumeu i Marcel Prat no van poder passar de les qualificacions.

La crònica

Des de dimecres passat i fins demà, tres corredors de l’Equip Nacional d’esquí de muntanya s’han desplaçat a Flaine, França, per a disputar la darrera prova dins del calendari internacional de la ISMF. Oriol Olm en categoria sub-20 i Marcel Prat i Adrià Bartumeu en categoria Sènior/sub-23 han estat els únics representants andorrans a disputar alguna o totes les modalitats.

Dimecres es va disputar la Individual Race, la modalitat més llarga i exigent de totes. En categoria U20, Oriol Olm va haver de fer front a una cursa amb quatre pujades, quatre baixades i un desnivell positiu de més de 1.600 metres. Olm va finalitzar la prova en 8a posició marcant un temps final de 1.21.25. En categoria sènior/sub-23, Adrià Bartumeu va haver de completar un traçat similar al d’Olm però amb quasi 300 metres més de desnivell positiu, acumulats en les darreres pujades. Bartumeu va travessar la línia de meta en un crono final de 1.59.18.

Dijous, sense gaire marge de recuperació, va ser el torn de la prova Vertical. En la seva categoria, Oriol Olm va tornar a firmar una excel·lent cursa, finalitzant la pujada en 5a posició amb un crono de 20.37, a només 1.08 del primer classificat. En categoria sènior, Marcel Prat i Adrià Bartumeu van travessar la línia de meta en 48a i 52a posició respectivament, en 22.09 i 23.56.