PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra la Vella construirà habitatges de lloguer assequible

El cost de cada pis dependrà de la nòmina de la persona o família

Per El Periòdic

Acte de jurament de dos agents de circulació durant la sessió ordinària.
Acte de jurament de dos agents de circulació durant la sessió ordinària. | Comú d’Andorra la Vella/ TONY LARA

El comú d’Andorra té previst construir un edifici de pisos de lloguer a un preu assequible a la zona de Ciutat de Valls, concretament al carrer mestre Xavier Plana. Així ho va manifestar la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, durant les declaracions posteriors a la sessió del Consell de Comú d’ahir. Marsol, va asseverar que la voluntat de la corporació és executar el projecte a través d’una concessió publicoprivada, per la qual els immobles seran explotats durant un període de temps establert per l’empresa o organització a qui s’adjudiqui, i després passaran a ser propietat de l’administració comunal.

Tal com va explicar la mandatària, des del comú de la capital, «estem fent uns grans esforços», en relació amb la problemàtica de l’habitatge al país, tot posant com a exemple la vuitantena de pisos per a joves del Jovial i la quinzena de l’hostal Calones per a gent gran, a banda de la donació del terreny de la Borda Nova al Govern per a l’edificació de pisos socials, però «hem pensat que hem de col·laborar encara més». Així doncs, la voluntat de la corporació és treure el concurs públic durant l’estiu i poder realitzar l’adjudicació del projecte d’habitatge a preu regulat a l’octubre. «Ja estem gestionant el plec de bases i tenim constància de diferents promotors que hi estarien interessats. És per aquest motiu que considerem que hem d’aprofitar que el terreny és propietat del comú i continuar donant un cop de mà per trobar una solució a la problemàtica de l’habitatge a Andorra», va apuntar.

A més, des de l’administració tenen previst complir amb el seu programa electoral construint un aparcament a les plantes baixes de l’immoble, les quals estarien a disposició de les persones que hi resideixin, de la ciutadania i dels turistes. En referència al funcionament, de la mateixa manera que el Jovial i l’hostal Calones, es marcaria el cost de cada pis d’acord amb la nòmina de la persona o la unitat familiar.

Paral·lelament, durant la sessió del Consell de Comú es va aprovar l’adjudicació, per un import de gairebé un milió d’euros, del futur parc que s’edificarà al límit fronterer entre la capital i Santa Coloma, i que tindrà accés directe al passeig del riu. La voluntat del comú és que es pugui inaugurar a mitjans d’estiu, al juliol, perquè els infants i joves de la zona el puguin gaudir durant els mesos que fa més bon temps. La instal·lació disposa de 2.500 metres quadrats i tindrà atraccions com una tirolina o una zona de parkour. Des de la minoria, la consellera del Partit Socialdemòcrata Lídia Samarra va exposar que el preu de la instal·lació s’ha incrementat en 200.000 euros a causa de l’encariment de diversos materials necessaris.

Respecte a l’edifici multifuncional, la mandatària va comentar que encara no s’ha descartat la ubicació de la Margineda, ja que té punts positius com el fet de ser de propietat de la corporació i que disposa de l’extensió necessària per acollir-hi el recinte. Quant a l’antiga plaça de braus, Marsol va recordar que el fet que una part de l’espai sigui privada suposa algun «problema» per fer la inversió. Per aquest motiu la disputa de l’emplaçament es troba entre Santa Coloma o el centre de la capital.

La celebració de la sessió del Consell de Comú d’aquest dijous, també va servir perquè dos agents de circulació juressin el càrrec després d’haver superat un any en període de prova. La mandatària va remarcar la importància de la figura indicant que són les primeres persones en contacte amb els ciutadans. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT