Medina i Cornella, campions d’Andorra de la disciplina

La de la FAE guanya la seva cursa i millora també els seus punts FIS

Medina, al més al del podi ahir als Campionats d’Andorra.
Medina, al més al del podi ahir als Campionats d’Andorra. | FAE

El Pas de la Casa va acollir ahir el Campionat d’Andorra de gegant, en el qual Íria Medina va guanyar la cursa femenina i es va proclamar campiona d’Andorra. D’altra banda, en homes, Xavier Cornella, que va ser 10è a la prova d’ahir, també es va alçar com a campió nacional de la disciplina.

A la cursa femenina, Medina, que a més va millorar punts fent la seva millor baixada de la temporada en la disciplina, va aconseguir ser la guanyadora amb un crono d’1.53.39. L’andorrana, que va fer una molt bona segona mànega que li va permetre obtenir la victòria, va marcar, a més, 45.36 punts FIS, amb la qual cosa millora els seus actuals 47.95. Segona per darrere de Medina va ser l’espanyola Mirentxu Miquel, a 0.08, mentre que tercera va acabar la també espanyola Georgina Tarragó, a 2.03. La següent andorrana a la classificació va ser Jèssica Núñez, assolint la 8a posició a 3.22.

En categoria masculina, Cornella va sortir com a campió d’Andorra de la disciplina en ser el primer corredor classificat del país amb una 10a posició, a 3.38 del guanyador, que va ser l’espanyol Alejandro Puente, amb 1.44.80. En la 14a plaça va finalitzar Eric Ebri, a 5.75, mentre que Pirmin Estruga va ser 24è a 7.59. A partir de la 30a posició, Ferran Torres va acabar 30è a 9.71, Marcel Bartumeu 34è a 11.13, Nicolas Piccino 38è a 13.89, Enzo Fuentes 39è a 15.37 i Marcos Arguelles 44è a 23.22.

Els Campionats d’Andorra es tancaran avui amb la disputa de la disciplina de supergegant a la pista Àliga de Grandvalira, sent en aquests moments una competició que ha deixat grans resultats per a la delegació tricolor, demostrant una bona progressió de tots els joves corredors pertanyents a la Federació Andorrana d’Esquí. Una vegada finalitzada la cita, la temporada gairebé es donarà per tancada.