PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les matriculacions baixen un 4,6% al març

Els automòbils més registrats són els de gasolina i els elèctrics

Per El Periòdic

Dos cotxes a un concessionari.
Dos cotxes a un concessionari. | Arxiu ANA

Les matriculacions de vehicles durant el mes de març van ser 414, el que suposa una variació percentual negativa del -4,6% respecte al mes de març de l’any anterior. Les motocicletes, els ciclomotors, els camions i les camionetes van mostrar variacions positives del 25,8% i del 8% respectivament, mentre que els turismes i les altres categories van mostrar variacions negatives del -14,1% i del -13-3%.

Tal com va publicar ahir el Departament d’Estadística, els registres de vehicles des de gener fins al març del 2022 han estat 1.029, un +9,7% en comparació al mateix període anterior, en què es van matricular 938 vehicles. Quant a les inscripcions de vehicles dels darrers 12 mesos, han estat 4.467, fet que equival a una variació percentual positiva del +16,8% respecte al període anterior, en què es van matricular 3.824 vehicles.

Per tipus d’energia, els vehicles de gasolina van incrementar un +6,2% al març. Per contra, els automòbils de gasoil van presentar una variació negativa del -30,4%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, el passat mes van registrar-se’n 24, 17 més que el mateix mes de l’any anterior. Quant als cotxes híbrids, en termes globals, se’n van matricular 48, 16 menys que l’any anterior. Finalment, es van inscriure vuit vehicles sense carburant, és a dir, dos menys que al mateix mes de l’any anterior.

Durant els darrers 12 mesos i en comparació amb el mateix període anterior, cal destacar l’augment de matriculacions en els vehicles de gasolina, amb un augment del 16,8%, els híbrids de gasolina no endollable, amb un +79,3% i els elèctrics 100%, amb un +78,2%. En la resta de categories s’han matriculat 1.046 vehicles. En termes generals, el 47,3% de l’augment correspon a vehicles elèctrics, híbrids o que no utilitzen combustible. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT