PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 91% de les empreses del país tenia accés a internet el 2020

El 85% de comandes o reserves de béns es va realitzar fora del país

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un ordinador exposat.
Imatge d’arxiu d’un ordinador exposat. | Arxiu ANA

Durant l’any 2020, el 92% de les empreses d’Andorra van utilitzar ordinadors i altres tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC). El percentatge del personal d’aquestes corporacions que va usar les TIC és de gairebé el 81%, i el 91% de les empreses van disposar d’accés a internet, segons les dades recollides de les 698 enquestes rebudes, difoses ahir pel Departament d’Estadística. Les companyies han considerat, en més del 90%, que la seva connexió a internet va ser suficient per a les seves necessitats. Quant als negocis que van contractar especialistes en TIC, representen prop d’un 20% del total, i els que van proporcionar activitats formatives per desenvolupar o millorar coneixements sobre les TIC suposen el 10%.

En termes globals, una de cada dues empreses enquestades tenia pàgina web. Quant als serveis de computació, quasi el 26% de les empreses va fer servir núvol de pagament. En destaca el sector de la indústria, amb gairebé el 36% de les companyies. Pel que fa al format de les factures enviades durant l’any 2020, un 22% es va realitzar en suport paper, quasi el 70% en format PDF o similar i la resta en format electrònic, el qual permet el seu processament informàtic automàtic. També s’observa que, aproximadament el 13% de les empreses d’Andorra van fer comandes i/o reserves de béns o serveis a través d’una pàgina web o d’aplicacions mòbils, i un 85% es va dur a terme fora del territori, amb un 76% dels beneficis per a la Unió Europea i un 10% per a la resta de països.

Per acabar, l’anàlisi dels resultats mostra una despesa total d’uns 100 milions d’euros en TIC al llarg de l’any, incloent-hi despeses en ordinadors i equips perifèrics, programari, serveis, consulta i telecomunicacions. Tanmateix, s’ha de tenir en compte que durant el 2020,  les dades es van veure afectades per les restriccions epidemiològiques causades per la covid. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT