Final d’infart

Olumuyiwa salva al MoraBanc gràcies a dues jugades clau a les acaballes i els tricolor treuen la victòria a Polònia

Per David Sansaloni

Nacho Llovet esmaixa en una de les jugades del partit d’ahir entre l’Slask Wroclaw i el MoraBanc. | Slask Wroclaw

El MoraBanc va viure ahir, al Centennial Hall de Wroclaw, un final de partit d’infart, com pocs ha viscut aquesta temporada. Amb el duel completament igualat als últims segons, un tap de Babatunde Olumuyiwa (que suposava la victòria dels polonesos en cas d’encistellar) i un rebot ofensiu després que Miller-McIntyre errés dos tirs lliures, van ser clau perquè els tricolor s’acabessin emportant la victòria en aquesta última jornada de la fase regular de l’EuroCup.

La trobada va començar amb els polonesos endollats, un Dziewa que va encetar el marcador i que, just després, es van sumar altres companys fins a establir el 10-0 en el marcador. Li va costar d’entrar a la pilota pel que fa als llançaments dels tricolor, i només Jelínek va ser capaç de trencar amb la maledicció amb un bon triple. La sortida impecable de l’Slask Wroclaw no només es va fer evident al marcador, sinó també a la pista, i és que el MoraBanc es va situar en bonus a falta de cinc minuts del primer quart.

El rebot estava sent també per als locals, però l’entrada al parquet de Víctor Arteaga va minvar aquesta estadística i els del Principat van començar a tenir presència a la pintura. L’augment de l’àmbit defensiu va ser imprescindible perquè els homes de David Eudal es coloquessin a cinc punts, tot i que encara s’errava en excés en les transicions. Morgan, que va registrar un dels seus millors partits, sinó el millor, amb la samarreta tricolor, es va sumar des de la línia exterior, finalitzant la trobada com a màxim anotador amb 17 punts.

L’esprint final del MoraBanc va suposar que s’aconseguís finalitzar els primers 10 minuts un punt per sobre (20-21), gràcies a un bon parcial de 3-10 i col·locant-se per primera vegada per davant en el lluminós.

Ja en el segon període, Jelínek i Paulí van ser molt incisius, també aportant en la creació i en la finalització. Amb aquest trident, el MoraBanc va establir la màxima diferència fins al moment (+6), mentre que per l’altre costat, Trice estava sent el principal mal de cap. Les combinacions a la pintura amb Nacho Llovet com a protagonista van posar el moment més dolç de la trobada, i els vuit triples de la primera meitat van servir per seguir dominant al descans (39-46).

La represa no va suposar un canvi dels papers, sinó més aviat al contrari. El MoraBanc continuava castigant des de la línia dels 6,75 metres i les segones oportunitats ja no queien a favor dels locals. Morgan va pujar fins als 14 punts i la rapidesa a l’hora de combinar va facilitar l’aportació d’homes com el mateix Llovet sota la cistella. En aquest punt, Miller-McIntyre va voler sumar-se a la festa, tot i que l’Slask Wroclaw va apretar una mica a les acaballes, provocant el temps mort d’Eudal, que no volia perdre el ritme al partit.

Amb el 62-73 van començar els darrers 10 minuts, i tot semblava que la victòria no podia escapar-se-li al conjunt del Principat. Res més lluny de la realitat. Un parcial de 5-0 va col·locar els polonesos a set punts, mentre que els rebots de Kanter (11) i l’efectivitat de Kolenda van posar contra les cordes als andorrans. Trice va despuntar més del que ja estava fent-ho, i amb un públic entregat, els locals van aconseguir tornar a posar-se per davant (91-90), cosa que no passava des del primer quart.

Finalment, va arribar el moment clau. La possessió era per a l’Slask Wroclaw, que amb una cistella guanyava el partit, però va aparèixer la mà d’Olumuyiwa per realitzar un gran tap i regalar dos tirs lliures a Miller-McIntyre. No obstant això, l’estatunidenc va errar els dos, donant una nova oportunitat als polonesos que, de nou, Olumuyiwa es va encarregar de trencar amb un providencial rebot ofensiu. Sense temps per a més, el MoraBanc es va fer amb la victòria i amb l’oportunitat d’obtenir la quarta plaça i el factor pista. En el tancament d’aquesta edició en paper d’EL PERIÒDIC, el Lietkabelis encara no havia acabat el seu partit a França.

Les claus

-Remuntada: El MoraBanc va ser capaç d’imposar-se finalment en un primer quart que no pintava gens bé des d’un principi.

-Triples: L’encert des de la línia exterior va ser clau per no permetre que el rival tornés més aviat del que ho va fer.

-Ensurt: L’Slask Wroclaw va aprofitar els pocs moments d’inactivitat tricolor, i això gairebé li costa el partit als del Principat.

-Caràcter: Dues accions clau a les acaballes, que van sortir gràcies a la concentració a la pista, van permetre sumar la victòria

El vestidor

David Eudal - Entrenador del MoraBanc

«El cor de l’equip ha sigut la clau»

Just en acabar la trobada, l’entrenador tricolor David Eudal va atendre el mitjà oficial de l’EuroCup, el qual li va preguntar quina havia estat la clau del partit. «Sense veure les estadístiques et diria que el cor de l’equip ha sigut la clau per endur-nos la victòria». Eudal va fer referència al caràcter que van demostrar els seus jugadors en els últims minuts, «que es va sobreposar a la situació delicada que vivim».