PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un taller de fototrampeig per apropar la biodiversitat

El resultat del curs, de quatre sessions, serà exposat fins al mes d’octubre

Per El Periòdic

La presentació del taller de fototrampeig, a la Casa de la Muntanya, ahir.
La presentació del taller de fototrampeig, a la Casa de la Muntanya, ahir. | ANA / E.C.

Tot i que el nom pugui semblar estrany, el fototrampeig és l’art de fotografiar la fauna salvatge a través de càmeres amagades a l’entorn, i que funcionen de manera remota. Quan una criatura creua davant de l’objectiu, un sensor de moviment fa disparar la càmera camuflada, captant així l’animal en el seu hàbitat i conducta habituals.

Aquest món està directament relacionat amb la biodiversitat, els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la Reserva de la Biosfera, i per això, el Punt Jove d’Ordino i la Casa de la Muntanya van presentar ahir el primer taller de fotografia i vídeo natural no invasiu dedicat als joves. Aquesta primera trobada va servir d’excusa per parlar als assistents sobre el respecte al medi ambient, l’emergència climàtica i les bones pràctiques que s’han de seguir quan es va a la muntanya. 

Una desena d’infants de diverses edats s’han interessat pel taller, que constarà de quatre sessions d’una hora, de 17.30 a 18.30 hores, i que se celebraran els dies 29 d’abril, 13 de maig, 27 de maig i 10 de juny. El tècnic d’Andorra Recerca i Innovació, Marc Font, va assegurar que «en el marc del pla d’acció de la Reserva de la Biosfera d’Ordino, un dels objectius és impactar en el jovent, primer per conscienciar-los dels reptes que haurem d’encarar conjuntament en l’àmbit climàtic i de biodiversitat», i va afegir que, «en aquest sentit, plantegem algunes activitats que puguin ser del seu interès, tenint present les noves tecnologies, per difondre’ls coneixement faunístic i popular».

Per la seva banda els responsables del curs, Jordi Tena i Xavier Balmes,  van detallar que «el primer dia s’explicarà el funcionament de les càmeres i els diferents rastres que es poden trobar a la natura per identificar els animals i la seva activitat». Així mateix, van detallar que en una segona sessió, es formarà els joves per instal·lar les càmeres que es recuperaran en el tercer dia del curs, i en darrera instància, s’escolliran les millors imatges per recollir-les en una exposició disponible fins a l’octubre, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT