PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció marxa cap a Suècia amb «il·lusió i ganes de fer coses»

Els tricolor enceten la fase aquest dissabte, a partir de les 13.00 hores, contra el combinat albanès

Per David Sansaloni

Un instant de l’últim entrenament de la selecció absoluta de futbol sala, abans de marxar cap a Suècia.
Un instant de l’últim entrenament de la selecció absoluta de futbol sala, abans de marxar cap a Suècia. | Xavi Miró / FAF

La selecció absoluta de futbol sala va marxar ahir a la tarda cap a Suècia, just després de realitzar el seu últim entrenament al CE la Massana a les 16.00 hores, per disputar els tres partits corresponents al Premundial. Albània serà la primera pedra en el camí dels homes dirigits per Talín Puyalto, que juntament amb el seu cos tècnic debutaran de manera oficial en competició internacional, en un duel que tindrà lloc aquest dissabte, a partir de les 13.00 hores.


Seguidament, Andorra es veurà les cares un dia després, el diumenge, a les 18.00 hores davant l’amfitriona, Suècia, i posarà punt final el pròxim dimarts, a les 15.00 hores en el darrer partit, contra la selecció d’Àustria. Segons va declarar ahir el mateix Puyalto, els tricolor arriben a la cita «preparats i amb il·lusió i ganes de fer coses maques».


El combinat albanès «és el favorit», va dir el tècnic, mentre afegia que s’ha de tenir en compte que «l’última vegada que vam encetar una fase d’aquestes contra el coco del grup, vam sortir amb una victòria». Tanmateix, les claus per competir aquest duel estan clares, i «si sortim a córrer a camp obert, perdrem, i és per això que hem de ser molt conscients del que som capaços i intentar fer el nostre joc».


Puyalto confia en les condicions dels seus jugadors, i va destacar que «hem estat treballant molt bé els darrers mesos, i hem aconseguit formar un bloc compacte». D’altra banda, pel que fa a Suècia i Àustria, els primers comptaran amb el factor públic en ser amfitrions, a més de tenir «dos o tres equips a l’elit i molts jugadors de qualitat». Finalment, en el cas dels austríacs, a priori, «serien els més assequibles, tot i que d’assequibles tenen poc, ja que tenen jugadors molt tècnics, verticals i joves, però amb molt de potencial».


Com a representant del vestidor també va fer declaracions el capità, Omar Avila, qui va recalcar que veu el grup «molt preparat» i que ja «hem demostrat que som capaços de donar la sorpresa contra rivals més forts, i sempre és una motivació extra». Per al número 10 el més important serà l’actitud que es demostri a la pista, i «serà el nostre joc el que determini en quina posició del grup ens mereixem quedar».


La convocatòria, formada per 14 jugadors, no comptarà amb gaires novetats pel que fa al bloc que s’ha vist als darrers amistosos i als joves de la sub-19, però el que sí que estarà d’aquests serà el porter Max Pons. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT