PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS carrega contra el Govern i advoca per avançar eleccions

Els socialdemòcrates s’adhereixen a la manifestació de l’USdA

Per Àlex Pont

El secretari d’organització del PS, Pere Baró, i el president del PS, Pere López.
El secretari d’organització del PS, Pere Baró, i el president del PS, Pere López. | PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) carrega contra les polítiques del Govern en matèria d’habitatge, energia, salut i salarial i advoca per dur a terme  les eleccions generals «com abans millor». Així ho va posar en relleu el president dels socialdemòcrates, Pere López, afegint que «un cop demostrada la inacció de l’Executiu, es fa palès l’empitjorament de la qualitat de vida del país des de l’inici de la legislatura».

En aquest sentit, el PS va reiterar les alternatives a les polítiques que ha dut a terme el Govern durant el seu mandat. Per una part, López va indicar que les polítiques d’habitatge de Demòcrates «no representen les necessitats de la ciutadania, ja que fa falta més transparència del mercat de l’habitatge i una gestió eficient dels pisos buits per aconseguir oferta de domicilis de titularitat pública i a preu assequible». Amb relació a l’energia, López va assegurar que «proposem una gestió més acurada dels moviments financers de FEDA i un endeutament de la companyia per no carregar tot el pes de l’encariment de l’electricitat als consumidors». Quant als combustibles, «vam dir en el moment de la seva aprovació que no era una bona data per establir la taxa d’hidrocarburs fins al 2023».

D’altra banda, el secretari d’organització, Pere Baró, va manifestar que allò que necessita la ciutadania amb urgència «són polítiques socials», però «la major part dels governants, que formen part de l’elit andorrana, justifiquen les seves accions amb ajuts que no incideixen directament en els problemes estructurals del país». En aquest sentit, Baró va afegir que «les almoines del Govern no contribueixen a conformar l’Estat del benestar».

És per aquest motiu que el PS s’adhereix al manifest que va fer públic el dimarts la Unió Sindical d’Andorra (USdA) en què convoca una manifestació de cara el dia 1 de maig «en contra de l’encariment de la vida, l’alt preu de l’habitatge de lloguer, així com l’especulació del mercat i la precarietat dels salaris i les pensions». En aquest sentit, López va afirmar que els socialdemòcrates «estem a favor de la major part de les reivindicacions i, per aquest motiu necessitem dur a terme un toc d’alerta seriós a l’Executiu i a la seva manera de donar l’esquena a la població». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT