PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Jocand projecta una prova pilot per la dansa

S’està coent un acord entre l’ENA i el Teatre Nacional de Catalunya per coproduir dues funcions

Per El Periòdic

Mònica Vega, Alfons Casal i Juanma Casero, ahir.
Mònica Vega, Alfons Casal i Juanma Casero, ahir. | ANA / L.G.

Crear una Jove Companyia Nacional de Dansa. Aquesta és la voluntat del nou projecte de la Jove Companyia Nacional (Jocand) que veurà la llum aquest 2022 a través d’una prova pilot per analitzar quina és la rebuda de la iniciativa a Andorra. Ho va manifestar ahir la coordinadora del projecte, Mònica Vega, en una roda de premsa per presentar les noves produccions de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) d’enguany.

La iniciativa va destinada a joves d’entre 15 i 18 anys, amb l’objectiu de preparar-los per al seu recorregut professional, mitjançant un vessant formatiu i la realització d’un espectacle anual. «El projecte neix de la necessitat de construir un espai on potenciar i compartir el teixit cultural i el treball creatiu dels joves ballarins del país», va indicar Vega.

Una altra de les novetats destacades d’enguany és l’acord que s’està coent entre l’ENA i el Teatre Nacional de Catalunya per coproduir dues funcions, una el 2023 i l’altra el 2024, les quals, tal com va indicar el director artístic de l’Escena, Alfons Casal, primer s’estrenarien a Andorra i tot seguit a Catalunya. «La finalitat principal és obrir-nos les portes a l’exterior perquè les nostres produccions es puguin moure», va dir. A banda, l’obra Quatre dones i el sol es podrà veure durant un mes, aproximadament, al Teatre Akadèmia de Barcelona.

La temporada de teatre de l’ENA s’estrenarà aquest dissabte, 9 d’abril, amb la representació a les Fontetes de la Massana de l’obra Aquí Ràdio Andorra, segons va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT