PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’habitatge a Escaldes arriba a preus màxims de 9.000 euros el m2

La parròquia manté la seva categoria d’ubicació més apreciada del país

Per El Periòdic

Imatge d’un pis de luxe al centre d’Andorra.
Imatge d’un pis de luxe al centre d’Andorra. | Engel & Völkers

Escaldes-Engordany és la ubicació més apreciada al Principat, amb preus màxims que arriben fins als 9.000 euros/m2. Aquesta és una de les conclusions de l’informe de Mercat de 2021-2022 elaborat per Engel & Völkers. 

El centre financer i comercial d’Andorra, per tant, es manté un any més com la localització top del país amb un cost mitjà de 5.500 euros/m2, un 13,4% més que l’any 2020. En aquesta parròquia és on es demanden els habitatges més grans, cases de 500 m2 amb un mínim de quatre dormitoris i amb jardí. Dins d’Escaldes-Engordany, les zones més exclusives són les ubicacions de Sa Calma i Can Diumenge, les quals tenen zones residencials. 

En general, l’any 2021 es van registrar pujades de preus a totes les parròquies, les quals van oscil·lar entre el 16,6% a Ordino fins al 3,5% a Sant Julià. Pel que fa a Andorra la Vella, el preu mitjà de les operacions va tancar l’any 2021 en 5.300 euros/m2, un 15,2% més que l’any anterior. Els apartaments de 125 m2 amb tres habitacions i terrassa al centre de la ciutat van ser el més sol·licitat de la zona.

En aquesta línia, la demanda de la Massana se centra en cases, principalment habitatges de 450 m2 amb jardí i un mínim de quatre dormitoris. Escàs i Anyós, gràcies a la seva tranquil·litat i vistes, són les seves zones més apreciades. 
Per la seva banda, tant a Andorra la Vella com a Escaldes-Engordany, el 30% de les compres es van realitzar com una inversió, mentre que el 50% es va destinar a domicilis individuals i el 20% restant a segona residència. L’any 2021, la parròquia on es van encarir més els preus de l’habitatge va ser Ordino, amb un 16,6% i situant-se fins als 4.200 euros/m2. 

Quant al preu mínim de l’habitatge a Escaldes-Engordany és de 2.300 euros/m2, i el preu màxim de 9.000 euros. En canvi, a zones com Sant Julià, el preu màxim és de 3.900 euros/m2. 

Per acabar, pel que fa als clients, els holandesos suposen el 40% de la compra d’immoble a la Massana, Anyós i Escàs, mentre que la resta de corporacions es reparteix a parts iguals entre els espanyols, francesos i britànics. Canillo, però, és la localització on els residents del país veí del sud compren més, amb un 50% de presencialitat, mentre que a Encamp i Sant Julià és on més habitatge habitual s’adquireix en general, amb un 70%. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT