PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS lamenta les inversions «dubtoses» de les filials de FEDA

López pregunta al Govern pel nombre de directors de l’elèctrica

Per Àlex Pont

El president del Partit Socialdemòcrata, Pere López.
El president del Partit Socialdemòcrata, Pere López. | El Periòdic

El Partit Socialdemòcrata (PS) lamenta les inversions «dubtoses» que ha dut a terme FEDA mitjançant les seves filials al llarg de la legislatura. Així ho va destacar el president del PS, Pere López, afegint que «la companyia no ha estat a l’altura de la difícil situació de la ciutadania i ha demostrat ser, un cop més, una màquina de recaptació i de fer directors». Seguint la mateixa línia, la valoració del PS envers els «grans dividends que circulen entre la companyia i l’Executiu» fa referència a una gestió «poc acurada» dels moviments financers.

Al seu torn, López va manifestar el malestar de l’oposició davant «l’augment de les tarifes de FEDA» després «d’anys de gestió de màniga ampla i la transferència de milions rere milions al Govern». En aquest sentit, la pregunta oral que efectuaran durant la pròxima sessió del Consell General girarà al voltant de la quantitat de capital que s’ha traslladat a l’elèctrica durant els darrers anys, al mateix temps que volen saber quants diners s’han tramès a les seves filials i la quantitat de directius que hi ha actualment a la companyia. Segons el president del PS, «abans podia mostrar amb una mà l’organigrama sencer de FEDA, però ara és impossible i, almenys, s’ha multiplicat per tres el nombre de directius» perquè considera que «la companyia també serveix per pagar favors polítics».

De la mateixa manera, els socialdemòcrates lamenten la «flexibilització» de l’elèctrica en la seva operativa pel canvi d’estructura de la societat, ja que a parer de López, «s’ha tornat un element que dona l’esquena als ciutadans». Seguint la mateixa línia, el PS critica que aquesta flexibilització provoca que la companyia «es deslligui del control polític, la qual facilita segons quines contractacions per a dur a terme uns projectes que no surten rendibles ni a curt ni a llarg termini». Així, López va destacar com a exemple el projecte de la xarxa de fred i calor de Soldeu que va costar aproximadament 25 milions d’euros i que «tan sols genera pèrdues, per tant, no entenem que es carregui al consumidor les conseqüències d’unes males inversions que no van ser avaluades correctament pels seus responsables». 

Els socialdemòcrates van tornar a carregar contra les polítiques del Govern a l’àmbit de l’habitatge recordant que «els partits de la coalició no han fixat la mirada a llarg termini i no s’han esforçat per construir un model de país adequat pel futur». En aquest sentit, va afegir que si no hi ha unes condicions de vida dignes i la gent no es pot guanyar bé la vida «Andorra no pot oferir uns béns i serveis de qualitat per continuar creixent de manera sostenible». També va assenyalar que «si seguim per aquesta línia, el Principat continuarà perdent el seu atractiu laboral en la major part dels sectors econòmics, no tan sols pels andorrans sinó també per la gent que ve de fora». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT