La sub-19 venç Geòrgia i suma els seus primers tres punts

El gol de Maria Moles des dels 11 metres serveix per encetar de la millor manera aquesta segona ronda

Per David Sansaloni

Moles celebra el gol que va anotar ahir davant Geòrgia.
Moles celebra el gol que va anotar ahir davant Geòrgia. | @elcokedelasfotos

La selecció sub-19 femenina no va poder encetar d’una millor manera la segona fase del Preeuropeu. Les jugadores dirigides per Jose Martín van vèncer Geòrgia per 1-0 gràcies a un gol de la capitana, Maria Moles, des del punt de penal, en el duel que es va disputar ahir al Centre d’Entrenament de la Massana.

Tot i que la primera jugada de perill va anar a càrrec de les visitants, a les del Principat no els va fer falta massa temps per posar-se a dintre de la trobada. En pocs minuts, les tricolor van començar a rodar i a dominar Geòrgia, amb Gemma Lluch com a protagonista per banda esquerra.

La primera meitat va acabar amb taules, però amb una bona imatge d’Andorra que li estava guanyant la partida a un rival, a priori superior. Ja en la segona meitat, al minut 52 va arribar la jugada clau que marcaria l’esdevenir del duel. Una bona internada per banda esquerra de Jéssica Gil Do Nascimento acabava amb una falta clara per part de Lia Kobalava cap a la tricolor que li va suposar la segona targeta groga i, per tant, l’expulsió. Amb una jugadora més, les locals tenien per davant gairebé 40 minuts per encetar el marcador, i així va ser 10 minuts després. Laia Sin es va marcar una gran jugada individual dins l’àrea, i amb un bon toc va provocar que Tamar Svanidze arribés tard, colpejant la cama de l’andorrana en comptes de la pilota.

Moles va prendre la responsabilitat de llançar des dels 11 metres, i amb un fort xut va materialitzar l’1-0, i la que seria la primera victòria per al combinat en aquesta fase, situant-se segones de grup. «És una victòria molt important, tot i que el resultat és una mica just i penso que hem merescut més», va dir Martín.