PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els comuns faran una campanya de sensibilització perquè la població «ha afluixat» en el reciclatge

La reunió de cònsols decideix recuperar la marca ‘clípol’ com a distintiu compartit al transport parroquial

Per Albert Belis

La reunió de cònsols que es va celebrar ahir a Caldea.
La reunió de cònsols que es va celebrar ahir a Caldea. | COMÚ D’ESCALDES-ENGORDANY / J. G.

La reunió de cònsols celebrada ahir a Escaldes-Engordany va decidir tirar endavant una nova campanya de sensibilització per la recollida de residus, ja que «la població potser ha afluixat una mica en el reciclatge», va afirmar la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, que va exercir de portaveu de la reunió al costat del cònsol major de Canillo, Francesc Camp. 

Segons van explicar els cònsols, els comuns han detectat relaxació entre els ciutadans, ja que s’ha observat la barreja d’objectes que no es poden barrejar i d’altres que no es deixen al contenidor corresponent. A més, van explicar que en l’àmbit europeu cada vegada s’és més exigent en aquesta matèria i per això es demana a Andorra uns percentatges de compliment més elevats. «Se’ns demana més i es requereix més esforç, així que els que no s’han conscienciat que ho facin», va afirmar Camp. «Haurem de reciclar més, ens ho demana Europa», va afegir Gili.

La campanya, que serà a càrrec de l’empresa concessionària de la gestió dels residus, ja que dins de l’acord amb els comuns, hi ha l’obligació de fer una campanya de sensibilització, està pràcticament enllestida i d’aquí a poques setmanes es posarà en marxa. Estan previstes diferents accions fins a final d’any amb l’objectiu que la gent recicli més i millor.

D’altra banda, la reunió de cònsols va decidir també, a demanda del Comú de la Massana, recuperar la marca 'clípol' per al transport parroquial, una mesura que no implicarà ni unificació de tarifes ni de serveis, sinó que serà «simbòlica, simpàtica i històrica». En aquest sentit, tots els busos parroquials lluitaran el distintiu de 'clípol'.

A més, van presentar els comptes de la reunió de cònsols, amb un superàvit de 13.000 euros (72.000 en ingressos i 59.000 en despeses). Els cònsols van informar també que va comparèixer l’associació que porta la gestió de la gossera per buscar la manera de col·laborar amb els comuns, sobretot en els casos d’abandonament d’animals.

Per últim, s’ha renovat el conveni anual amb Andorra Turisme, que inclou un finançament conjunt de diversos projectes de 25.000 euros, es va acordar la contribució a la Federació de caça i pesca, així com la celebració a Encamp i Canillo l’any vinent dels Jocs esportius de la gent gran. Pel que fa a la localització del futur abocador de runa, Camp va reconèixer que «no hi ha una solució damunt la taula» i per això «continuarem buscant un lloc», tot i que «no és fàcil de resoldre».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT