PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’últim de la fase

El MoraBanc es veu les cares amb l’Slask Wroclaw a Polònia en el darrer duel de la lliga regular de la competició

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre defensa una jugada en el darrer partit d'EuroCup davant l'Slask Wroclaw.
Miller-McIntyre defensa una jugada en el darrer partit d'EuroCup davant l'Slask Wroclaw. | Martin Imatge - Andorra

El MoraBanc afronta l’última jornada de la lliga regular de l’EuroCup amb els objectius principals de trobar les claus per competir els partits fins a l’últim minut i de poder quedar-se amb la quarta plaça del grup. Aquesta última, malauradament, no depèn dels tricolor, ja que serà el Lietkabelis qui dictamini el desenllaç (amb una victòria dels lituans davant el Boulogne Metropolitans 92 assolirien la quarta plaça, però una derrota del Lietkabelis i una victòria andorrana posaria l’equip dirigit per David Eudal per sobre).


L’equip va viatjar ahir al matí cap a Polònia per mesurar-se amb l’Slask Wroclaw al Centennial Hall de Breslàvia a partir de les 18.45 hores, amb l’única baixa d’Amine Noua, que s’ha quedat al Principat, segons el tècnic assistent, Paco Vázquez, «perquè creiem que és una bona oportunitat per donar-li minuts a altres jugadors i provar elements nous a dintre de la pista». Vázquez també va deixar la porta oberta a futures incorporacions, i amb el nom de l’ala-pivot Ousman Krubally, que milita a hores d’ara al Larissa BC de la lliga grega, sobre la taula, la situació d’Amine Noua sembla que podria agafar un rumb similar al de Sergi Garcia.


Pel que fa al duel, el vestidor ho té clar: «Volem guanyar, però sobretot repetir les sensacions que vam tenir en la primera meitat contra el Barça», va declarar Vázquez. La defensa que es va veure al Poliesportiu en l’últim partit a la Lliga Endesa, igual que la intensitat o «el caràcter» a l’hora de disputar una pilota i els rebots, és la clau «per continuar endavant i millorar en les dues competicions», va assenyalar el tècnic assistent. D’igual manera, el MoraBanc no vol pensar més enllà d’aquesta trobada, ja que «no ens ho podem permetre, i el fet d’anar partit a partit és la millor opció».


Mario Nakic i Guille Colom tornen a la convocatòria, mentre que el nouvingut Yannick Franke no podrà disputar l’EuroCup en aterrar passat el període d’inscripció permès per l’Eurolliga. Amb 13 jugadors (14 a la lliga), els andorrans volen aprofitar aquest partit, a priori, assequible, per acabar de la millor manera possible la fase regular, i que això ajudi a preparar la cita del pròxim diumenge a l’ACB contra l’Unicaja a Màlaga.


L’Slask Wroclaw arriba minvat, i no comptarà amb Travis Trice, Ivan Ramljak i, més recentment, amb Aleksander Dziewa, que ja es va perdre un partit de la lliga polonesa aquest cap de setmana. Per això, D’Mitrik Trice hauria de ser la principal amenaça ofensiva dels polonesos, juntament amb Kodi Justice. D’altra banda, Kerem Kanter, líder rebotejador de la competició (8,7 per partit), serà l’integrant que més temps jugui al voltant de la cistella, veient-se les cares contra un frontcourt principalment més físic, liderat per Moussa Diagne i Babatunde Olumuyiwa.


Per la seva part, el MoraBanc compta amb una plantilla més extensa, i això juga a favor seu contra un rival que té la infermeria plena. Fins a 12 jugadors diferents estan registrant una mitjana d’almenys cinc punts per trobada aquesta temporada, mentre que el màxim anotador dels del Principat, Codi Miller-McIntyre, anota 13,5 per nit. A Europa, el MoraBanc ha trobat l’encert que li falta a l’ACB, amb un 55,5% en tirs de dos punts, però necessita reduir, com més aviat millor, les pèrdues de pilota (14 per partit) per a poder ser més competitiu. Els jugadors essencials aquest any, com poden ser Clevin Hannah, Oriol Paulí o el mateix Miller-McIntyre hauran de fer un pas endavant en aquest partit, ja que el MoraBanc encara té l’oportunitat d’aconseguir l’avantatge de camp de cara als vuitens de final.

 

Mekel deixa el club

 

El que estava sent un secret a veus finalment s’ha fet realitat. El MoraBanc va oficialitzar ahir la rescissió del contracte de Gal Mekel, segons es va comunicar «per motius personals del jugador, finalitzant amb les dues parts arribant a un acord per rescindir el contracte que tenien fins a final de temporada». D’aquesta manera, el base israelià, que va arribar al Principat el passat mes d’octubre, acaba així la seva etapa tricolor, sense gairebé cap protagonisme i amb més partits disputats amb la selecció d’Israel que amb el mateix equip. L’arribada de Yannick Franke ha sigut clau perquè s’acabés prenent aquesta decisió, i podria no ser l’última. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT