PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Duana recapta més de 54 milions el primer trimestre

Es tracta d’una xifra molt superior a les dades del 2021, en què es van recaptar 29 milions

Per El Periòdic

Duana del riu Runer.
Duana del riu Runer. | Arxiu ANA

La Duana ha recaptat més de 54 milions d’euros dels béns d’importació durant l’acumulat del primer trimestre de l’any, segons indiquen les dades facilitades pel Ministeri de Finances. Es tracta d’una xifra molt superior a les dades que es van registrar durant l’exercici del 2021, en què es van recaptar gairebé 29 milions d’euros en el mateix període de temps. 

Pel que fa als ingressos de taxes provinents de les begudes, la Duana ha registrat una xifra superior als dos milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de més del 50% amb comparació a l’any passat en què es va recaptar un milió i escaig. El tabac, al seu torn, va proporcionar un total de 24 milions d’euros, mentre que el 2021, tan sols es van recaptar 11 milions a causa de les restriccions de mobilitat que va experimentar el Principat, propiciat per una etapa més feixuga de la pandèmia.

Quant als ingressos per les taxes d’importacions de combustibles minerals, aquests han arribat als 14 milions d’euros en l’acumulat del primer trimestre, la qual cosa suposa un increment del 50% amb relació a les dades de l’any passat que van registrar set milions d’euros. Pel que fa a la resta de mercaderies, aquestes fan un total acumulat dels tres primers mesos de l’any de 12 milions d’euros, la qual cosa suposa 4 milions més que les dades que va fer públiques la Duana durant l’any passat.

Cal remarcar que els ingressos totals de les taxes per les importacions superen en més d’un 10% les dades que es van registrar al llarg del 2019 quan no hi havia restriccions de mobilitat a les fronteres del Principat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT