Sense opcions

Tot i un bon inici, el MoraBanc es queda lluny de la victòria contra el Barça, que imposa la seva superioritat

Per Albert Belis

Moussa Diagné, amb la pilota, en un dels atacs del MoraBanc, amb Smits al seu davant, ahir al Poliesportiu. | ACB MEDIA

No va poder ser. Tot i un començament esperançador, el MoraBanc Andorra es va endur una nova derrota (74-86) a la Lliga Endesa davant un FC Barcelona que va acabar imposant la seva superioritat. D’aquesta manera, els homes de David Eudal hauran d’esperar als propers partits per lluitar per la permanència en la competició. Tot i la derrota, els andorrans continuen en zona de permanència, però amb les mateixes victòries que l’equip que marca el descens, el Saragossa. Per part andorrana, cal destacar l’actuació de Jelinek (16 punts i 20 de valoració) i McIntyre, amb 15.

El partit va començar amb el MoraBanc per davant en el marcador, amb un Barça gris que notava l’excés de partits d’aquest mes de març (tres per setmana), el fet d’haver jugat el darrer partit d’Eurolliga menys de 48 hores abans i en pista grega i les baixes que acumula, sobretot en els seus homes alts. Els andorrans van basar un bon primer quart amb una defensa consistent que va aconseguir aturar el tir exterior blaugrana, normalment encertat. D’aquesta manera, els primers deu minuts van acabar amb quatre punts d’avantatge (19-15) per part local.

El segon quart va començar amb el MoraBanc endollat i, gràcies a un triple de Diagné (11 punts), els andorrans se n’anaven de vuit punts, amb un Barça que duia una fluixa estadística en tirs de tres (1 de 8). Tot i això, al minut 3 els catalans es van començar a acostar en el marcador amb un triple d’Exum, un dels destacats del partit per part visitant, amb 14 punts i 20 de valoració. A partir d’aquí, els blaugrana es van posar per davant en el marcador i van començar a demostrar la seva superioritat, gràcies a una cistella d’Smits, amb un parcial de 0 a 9. El segon quart va acabar amb només tres punts d’avantatge del Barça (32-35) gràcies als rebots ofensius del MoraBanc, que no eren suficients ja que només van anotar tres cistelles en joc.

Després del descans, el Barça va començar a marcar diferències significatives i va posar les bases de la victòria final. Un parcial inicial en aquest tercer quart de 0 a 10 amb triples d’Exum i Abrines va situar un perillós 32 a 45. En aquest moment, a més, va aparèixer l’estrella visitant, Nicola Mirotic, molt apagat durant la primera part. A més, els àrbitres van xiular una tècnica al tècnic local després d’unes passes de Crawford. En els darrers minuts del tercer quart, una tímida reacció local va situar el lluminós en un 52-59 que encara donava esperances.

En l’inici del darrer quart, els andorrans van aconseguir mantenir les distàncies, però una tècnica i una antiesportiva a Hannah, que no estava fent un bon partit, el van dur als vestidors, anul·lant qualsevol opció de remuntada. En aquest moment, amb un públic molt enfadat amb l’actuació arbitral, va aparèixer el talent i l’encert de Mirotic (13 punts) i Kuric (14 punts), que van sentenciar el MoraBanc. Després d’un triple de Laprovittola, el tècnic visitant va donar entrada als més joves, Caicedor i Nnaji, perquè ja va veure el partit guanyat. Gràcies a això, els andorrans van poder maquillar el marcador i acabar perdent només de 12.