PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vilarrubla participa a la II Reunió de Ministres d’Educació Superior

La trobada té l’objectiu d’informar sobre els avenços assolits en els acords adoptats de l’anterior cimera

Per El Periòdic

Imatge dels assistents a la Reunió de Ministres i Altes Autoritats d’Educació Superior.
Imatge dels assistents a la Reunió de Ministres i Altes Autoritats d’Educació Superior. | Govern d’Andorra

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, participa aquesta setmana en la II Reunió de Ministres i Altes Autoritats d’Educació Superior que se celebra a la capital de la República Dominicana, Santo Domingo. Es tracta d’una reunió que forma part del calendari oficial de la Conferència Iberoamericana i s’inscriu en les trobades prèvies a la XXVIII Cimera de caps d’Estat i de Govern que tindrà lloc al país caribeny sota el lema Junts cap a una Iberoamèrica justa i sostenible.

La reunió d’ahir va estar presidida pel ministre d’Ensenyament Superior de la República Dominicana, Franklin García Fermín, juntament amb el secretari general adjunt de la Secretaria General Iberoamericana, Marcos Pinta Gama. Durant l’acte inaugural, el president del país, Luís Abinader va recalcar els acords que es van assolir en la darrera Cimera Iberoamericana, celebrada el passat mes d’abril a Soldeu. També va emfatitzar els reptes als quals s’enfronta l’ensenyament superior pel que fa al foment d’una oferta educativa de qualitat, la lluita per a la igualtat social, la implantació d’un aprenentatge al llarg de la vida per a tothom i una educació més sostenible. La reunió de ministres i altes autoritats té com a objectiu informar dels avenços obtinguts en el desenvolupament dels acords adoptats en l’anterior cimera. 

Per la seva banda, la ministra Vilarrubla va explicar les iniciatives que s’han dut a terme al Principat per apropar a la població les tecnologies, i va exposar que es treballa a tots els nivells educatius, incloent-hi l’educació al llarg de la vida, l’adquisició de competències per a la utilització de les noves tecnologies i per reduir la bretxa digital.

La II Reunió de Ministres i Altes Autoritats d’Educació Superior va iniciar-se dijous al matí i es va allargar durant tota la jornada de divendres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT