PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana clou els comptes amb un superàvit d’1,1 milions

El comú té a punt la segona fase d’ampliació de la carretera de Sispony

Per El Periòdic

Els consellers de comú massanencs, ahir.
Els consellers de comú massanencs, ahir. | Comú de la Massana

L’augment dels ingressos i la contenció de la despesa ha permès liquidar el pressupost amb un superàvit d’1,1 milions d’euros. Així es va posar de manifest en la sessió de Consell de Comú celebrada ahir a la Massana, on el conseller de Finances, Jordi Areny, va exposar que la liquidació del pressupost 2021 ha estat marcat per la reactivació de l’activitat econòmica després de la situació d’emergència provocada per la pandèmia. Un dels punts destacats va ser l’increment de 4,9 milions en el capítol d’ingressos respecte de la previsió inicial, gràcies a l’augment de la recaptació de l’ITP, dels impostos de construcció i comerç i dels ingressos de l’abocador. 

«Vam dissenyar un pressupost prudent, contenint molt la despesa, però gràcies a aquesta evolució tan positiva dels ingressos hem pogut portar a terme inversions no previstes», va assegurar Areny. Concretament, s’han fet modificacions de crèdit per valor d’1,9 milions d’euros per portar a terme inversions dins el Pla d’Amabilitització i Pacificació de la Massana o la xarxa d’aigua. D’altra banda, gràcies a aquest augment dels ingressos, també s’ha pogut fer una aportació de 3,5 milions d’euros a EMAP per pal·liar els efectes negatius de la pandèmia. 

I en referència a aquest òrgan, un altre dels punts de l’ordre del dia va ser la modificació dels estatuts i el canvi d’estructura d’EMAP, arran de la integració de la societat a Setap 365. El Consell d’Administració es canvia per una Administració única, tot i que la modificació d’estatuts que es va votar ahir preveu que l’òrgan de gestió puguin ser administradors conjunts i solidaris. A més, també canvien les dates de l’exercici social d’EMAP, que seran de maig a abril per coincidir amb Setap i Ensisa. Pel que fa a la representació comunal, Eva Sansa serà la delegada comunal dins d’EMAP, mentre que Olga Molné representa el comú a Setap 365. 

En la mateixa sessió es va anunciar el projecte de recuperació del Camí de les Carboneres, amb l’objectiu que es converteixi amb la via principal d’entrada al Parc Natural del Comapedrosa. Ahir es va fer la provisió de fons i aviat es publicarà el concurs públic. 

El que ja està a punt de licitació són les obres de la segona fase d’ampliació i embelliment de la carretera de Sispony. En la mateixa reunió comunal es va aprovar el plec de bases d’aquesta obra, que té com a finalitat unir el poble de Sispony amb el centre de la Massana. L’any passat ja es va iniciar la fase I, des del camí del Pou fins a la zona de Terra Mora, i ara es continuarà fins a l’encreuament amb Escàs. El projecte forma part del Pla de Pacificació i Amabilització de la Massana. 

Finalment, també es va aprovar el compromís de despesa per continuar subvencionant la primera hora gratuïta als aparcaments verticals, per un import de 214.700 euros, ja que oferint aquest servei als ciutadans s’aconsegueix dinamitzar el sector comercial de la parròquia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT